Heerlijk verdwijnen in een boek!
Dank je wel LS voor dit leuke recensie-exemplaar! Het was al een leuk pakketje om te ontvangen en het lezen was nog leuker! Ik heb het over het boek Landgoed Rosaville De Rozenkamer van Karin Quint. Dit is deel 4 in de serie en het is niet noodzakelijk om de andere delen eerst te lezen. Al waarschuw ik je vast: als je deel 4 gelezen hebt komen deel 1, 2 en 3 op je TBR
De cover spreekt mij aan, een mooi plaatje waardoor ik dit boek zeker zou oppakken in de boekhandel om de achterkant te lezen. De plattegrond aan het begin van het boek geeft een goed beeld van Vila Zeldenrust, waar het verhaal zich voornamelijk afspeelt. Karin Quint heeft een fijne schrijfstijl, vlot en met details. De personages zijn goed uitgedacht en neergezet. Er zit verdieping in, vooral het verschil tussen arm en rijk. Mooi ook hoe ik helemaal terug ging naar 1876 en het verhaal zelf beleefde.
De Rozenkamer gaat over Roosje. Zij is opgegroeid in weelde, maar door omstandigheden moet ze aan de slag als dienstmeid bij familie De Wit. Mevrouw De Wit vraagt alles wat je je maar kan bedenken aan haar dienstmeid Roosje. Dan komt Roosje oog in oog te staan met meneer Theodoor de Wit, de zoon des huizes. Een knappe aantrekkelijke man voor Roosje, is het niet dat ze verloofd is met Jacob waar ze nog altijd brieven mee schrijft nu hij voor zijn werk in het buitenland zit. Roosje komt in huize De Wit nog wat eigenaardigheden tegen die ze niet kan plaatsen. Ondertussen is Theodoor een eigen villa aan het bouwen en heeft hij te maken met een staking in de textielfabriek waar hij de boel runt. Roosje doet onderzoek voor Theodoor naar waarom de werknemers staken en anders willen zien. Komt ze een geheim te weten? Zal dat haar liefde voor Theodoor in de weg staan?
Ik geef het boek Echt een aanrader om te lezen! Ik heb in elk geval genoten van het boek en vind het jammer dat het boek uit is.