Reis mee naar het meest romantische straatje ter wereld!

In Het kleine straatje met het grote hart reizen we voor de laatste keer naar Valerie Lane. De vijf vriendinnen die allemaal hun eigen winkeltje hebben in Valerie Lane komen met hun verhalen bij elkaar. Dit is het zesde deel van de Valerie Lane serie, geschreven door Manuela Inusa. Ze heeft een fijne schrijfstijl. Het zesde deel is wel echt een samenloop van alle eerdere delen. Je kunt het boek los van de andere delen lezen, maar ik zou deze zeker voor het laatst bewaren en eerst de andere delen lezen. Ik leefde weer eens helemaal mee met de winkeliers en de gebeurtenissen. Vriendschap, verdriet, onzekerheid, betrouwbaarheid, liefde, rouw... het komt allemaal voor in dit verhaal. Ik lijk er zelf deel van uit te maken als ik dit boek lees, zo levensecht en gedetailleerd beschreven. Ik zou heel graag op bezoek gaan bij de winkeliers in Valerie Lane! Ik heb de personages in mijn hart gesloten! Ik vind dat deze hele serie krijgt.

Waar gaat dit Het straatje met het grote hart dan over?
De vriendinnen hebben allemaal hun eigen verhaal al in een eigen deel van de serie gehad. Nu staat mevrouw Witherspoon centraal. In eerdere delen kwam ze haar partner Humphrey tegen en werd ze door de vriendinnen geholpen toen ze in nood zat. Mevrouw Witherspoon is al op leeftijd en is helaas overleden. Humprey wil dat de vriendinnen bij elkaar komen. Er is namelijk een brief door mevrouw Witherspoon achtergelaten. Ze heeft een opdracht voor de vriendinnen en het is belangrijk dat ze die opdracht samen gaan uitvoeren. Het verhaal krijgt naast een verdrietige ondertoon toch ook genoeg vrolijkheid.

Meer recensies van Riannesboekenwereld