Haat en liefde liggen dicht bij elkaar...
In het boek Tussen de regels heeft Rosie de droom om een boek te schrijven. Ze gaat naar de universiteit om haar droom te verwezenlijken. Haar vriendje Simon vindt dit onzin, vraagt wanneer ze terugkomt en dit idee laat varen. Deze relatie strand. Rosie komt op de universiteit Aiden tegen. Rosie is helemaal van de romance en Aiden van de literatuur boeken. Tijdens de lessen mogen ze feedback geven op elkaars manuscript. Aiden is zeer kritisch en geeft negatieve feedback. Rosie wil Aiden terugpakken en geeft ook haar ongezouten mening als ze feedback mag geven op zijn werk. Ze botsen flink tijdens de lessen. Wanneer de les is afgelopen ontvangen ze allebei een mail van hun begeleider Ida met de vraag om te komen, zodat ze het kunnen oplossen. De begeleider heeft een voorstel waar ze, hetzij met tegenzin, akkoord mee gaat: samen een boek schrijven.
Ik moest in het begin van het verhaal er een beetje inkomen, omdat ik het verhaal te voorspelbaar vond. Later is mijn mening bijgedraaid en waren er toch verrassingen waardoor het verhaal minder voorspelbaar werd. Mooi hoe de verhaallijnen van het echte leven van Rosie en Aiden verweven worden met de verhaallijn van hun te schrijven boek, eigenlijk is het een boek binnen een boek. Ik vind dat Katie Holt een fijne schrijfstijl heeft. Wat heerlijk hoe de karakters van Rosie en Aiden zo botsen, ik kon er echt om lachen! Ik heb uiteindelijk wel genoten van het verhaal!
Als je mij aan het begin gevraagd had hoeveel hartjes ik het boek zou geven, zouden het er 3 zijn. Nu ik het boek helemaal uit heb zijn het er toch meer geworden: