Laat je niet beïnvloeden door negatieve reviews! Dit boek is een must-read!
We kennen het allemaal wel eens: je ziet een cover van een boek en je moet het gewoon hebben. Laat ons zeggen dat ik dit gevoel ervaarde bij het zien van de cover van "Survive the night". Iets onverklaarbaar en mysterieus trok me aan om dit boek aan mijn boekenplank toe te voegen.
Zo gezegd, zo gedaan. Natuurlijk was ik na mijn aankoop benieuwd over wat de online recensies te zeggen hadden over dit boek (om mezelf nog wat meer te verlekkeren op dit boek). Daar kreeg ik echter een bittere pil te slikken. Online was een heel arsenaal aan negatieve reviews te vinden: voorspelbaar boek, niet realistisch gebracht, slechtste boek van Riley Sager, etc. Met een bang hart(je) begon ik dus aan het boek.
Het boek zelf gaat over Charlie, een meisje dat al heel wat heeft meegemaakt in haar leven. Haar ouders zijn omgekomen in een autocrash, haar beste vriendin werd vermoord tijdens een avondje uitgaan door een seriemoordenaar, etc. Na dit alles, besluit ze haar studentenleven on hold te zetten. Hierbij aanvaardt ze een lift naar huis van Josh Baxter. Tijdens de nacht komt Charlie echter achter de ware identiteit van Josh en start er een kat-en-muisspel.
Het boek zelf had me volledig in zijn greep. Het is spannend van begin tot einde. De twisten die zich tijdens het verhaal afspelen waren voor mij persoonlijk niet echt voorspelbaar. Je leeft zo hard mee met Charlie en haar zoektocht naar zichzelf, de identiteit van Josh, etc. Het boek is (helaas) nog niet vertaald in het Nederlands. Toch is het zeker aan te raden om het in de originele taal te lezen. Er wordt geen gebruik gemaakt van moeilijke vocabularia.
Ik ben dus zeer getriggerd om nieuwe verhalen van Riley Sager te lezen (als de online reviews zeggen dat dit haar slechtste boek is).