Brede kijk op Parijs tijdens WO II.
Eerst en vooral bedankt aan Hebban, want ik heb het boek “Donkere wolken boven Parijs” gekregen in ruil voor een recensie. Het verhaal in dit boek is gebaseerd op ware feiten en gebeurtenissen. Achteraan in het boek staat in het kort wat er werkelijk gebeurd en wat er verzonnen is. De auteur heeft voldoende tijd genomen om werkelijkheid en fictie één te laten worden, waardoor het verhaal ook geloofwaardig over komt. Je voelt hoe de sfeer destijds was in Parijs en ik leefde heel hard mee met de mensen. Ik heb wat moeten wennen aan de schrijfstijl, maar eigenlijk is het wel een goed verhaal over een heel verschrikkelijke periode die we eigenlijk nooit mogen vergeten en zeker moeten herdenken.
Het boek gaat over de tweelingbroers Jean en Michel tijdens de tweede WO. Ze helpen hun vader die deel uitmaakt van het verzetsnetwerk. Op een bepaald moment slaat het noodlot toe en de familie wordt gearresteerd. We volgen het angstige en moedige verhaal van de familie.
De personages werden mooi uitgewerkt en de auteur laat ook nog ruimte om over de personages na te denken. De lijst met personages, vooraan in het boek, is heel handig om het verhaal beter te begrijpen. Het verhaal bevat heel veel emotie, geschiedenis maar zeker ook spanning. Het boek is zeker een aanrader voor lezers van geschiedenis en specifiek van de oorlog.
Een citaat die me zeker zal bijblijven is: “Je komt op de wereld in een familie. Soms pakt de wereld die familie van je af. Maar je kunt weer een soort nieuwe familie opbouwen. Door goed voor elkaar te zorgen en samen alle kleine dingen te vieren die de wereld je geeft.”