Royals een guilty pleasure voor iedereen.
Royals van Rachel Hawkins.
1 Schots kasteel, 1 kroonprins, een verloving en saaie kleding. Daisy Winters is het niet zo perfecte zusje van Ellie Winters. Ze is anders dan haar perfecte oudere zus, die dan weer date met Alex de kroonprins van Schotland. Daisy heeft geen zin in een leven in de spotlights. Maar dat verandert als ze de zomer moet door brengen aan het schotse Hof.
Dit boek stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Toen ik vorig jaar bij de boekenbeurs aanwezig was. Wou ik dit boek kopen. Maar ik twijfelde nog een beetje. Ik vond het meer iets voor tieners dan voor mijzelf. Een tijdje terug vond ik het boek in Leuven op de boekenmarkt van Lannoo voor maar 5 euro. Voor die prijs kan je echt geen boek laten liggen. Ik moet toegeven dat mijn gedachten over dit boek helemaal verkeerd was.
Het boek is een guilty pleasure voor alle leeftijden.
Het verhaal:
Daisy werkt in de plaatselijke supermarkt om te sparen voor een bezoekje aan Key con. Zodat ze samen met haar beste vriendin er naar toe kan gaan. We leren haar kennen als een jonge tiener en een enorme flapuit. Haar oudere zus is namelijk verloofd met de Schotse kroonprins. Daisy heeft absoluut geen behoefte aan een leventje in de spotlights. Ze probeert dit dan ook hard te vermijden. Maar door een schandaal van haar ex-vriendje en één blog word ze verplicht om de zomer door te brengen aan het Schotse Hof.
Ondanks dat ze erg haar best doet belandt ze in verschillende schandalen door het jongere broertje van Alex. Dit zorgt soms voor gênante opmerkingen van Daisy. De jongens in het verhaal zorgen wel eens voor onverwachte situaties.
De personages Daisy en Ellie:
Daisy leren we kennen als een vrolijke jongere tiener, een flapuit en net daarom vind je haar zo leuk en grappig.
Ellie of beter gezegd Eleanor komt dan weer super arrogant en verwaand over. Ze is miss perfectionistisch in goede manieren. Maar op het einde zag ik een andere verassende kant van haar. Ik kreeg toen ook meer sympathie voor haar.
Medelijden met Daisy:
Ik had heel het verhaal medelijden met Daisy. Ze wou met haar vriendin naar een Key con gaan. Maar dat mocht dan weer niet door een schandaal. Ze wou heel graag uit de spotlights blijven, zich goed gedragen en iedere keer mislukte dat weer. Het was ontzettend grappig door haar opmerkingen maar ook enorm triest. Waardoor je echt medelijden met haar krijgt.
Het boek geef ik 4/5 sterren:
Ondanks zijn roze cover, leest het boek enorm vlot. Ik had het boek uit op een halve dag. Eens je er in begint wil je niet meer stoppen met lezen. Je wilt steeds meer weten over Daisy, het drama, de romantiek aan het schotse hof. Heb jij dit boek al gelezen?
Het boek is een guilty pleasure voor alle leeftijden.
Het verhaal:
De personages Daisy en Ellie: