Kunst van woorden
Dit is een Young Adult boek waar echte talenkennis in zit verwerkt. Ik heb genoten van de manier waarop Ilse alles beschrijft en omschrijft.
Het verhaal vertelt hoe vrouwen en mannen in gescheiden enclaves moeten leven om de vele oorlogen van weleer te doen stoppen. Dit wordt een boek vol homo’s en lesbiennes, was mijn eerste gedacht en in zeker zin kan het niet anders, maar toch is dit zeker niet het verhaal. Zeia is een vrouw die diep van binnen weet dat ze iets mist. Dit gemist kan ze onder woorden brengen eens ze Thijn ontmoet op een open plek tussen de twee enclaves in en ontdekt hoe een lichaam op echte verliefdheid en liefde reageert.
Het boek begint met het leven van Zeia waar Thijn beetje per beetje deel van uitmaakt. De personages zijn goed omschreven met elk hun eigen trekjes die ze verrassend vinden van elkaar, mede omdat ze het andere geslacht enkel kennen uit de geschiedenisboeken vanop de schoolbanken. Deze info blijkt hier en daar niet helemaal te kloppen. We vloeken allemaal wel eens op onze partner, maar wat zou het zijn, moesten ze er nooit geweest zijn…? Ik hou van boeken die vernieuwend zijn en je doet nadenken over het leven. Tevens weet Ilse heel goed de spanning in het boek op te drijven, zeker naar het einde toe als de rol van Sarah Astrid, de leading Lady van de vrouwenenclave, haar ware aard laat zien.
De kunst van de taal die Ilse gebruikt, het vernieuwend verhaal, de mooie dialogen en de spanning die naar het einde toe razendsnel stijgt, zorgen ervoor dat het boek 5 sterren krijgt van mij.