Een verhaal voor een breed publiek
Het verhaal start met Merel die op een parking door haar vriend wordt achtergelaten. Ze wordt opgepikt door Emma, een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur die alles heeft zien gebeuren en Merel wil helpen. Merels vriend Patrick lijkt verdwenen, maar is dat echt zo? Je stelt jezelf deze vraag een hele tijd, wat aanzet om zeker verder te lezen. Toch had het hier en daar wat sneller mogen verlopen voor mij, waardoor ik tijdens de eerste helft van het boek meer een roman-gevoel had in plaats van een thriller-gevoel. Storen doet het niet omdat het verhaal super vlot leest. Vanaf het tweede deel kom je dan in een echt thrillersfeer terecht.
De vlotte leesbaarheid is mede te danken aan de korte hoofdstukken waar ik fan van ben.
Vuur is geen thriller waarbij je midden in een foltering of moord start, maar is een verhaal die geleidelijk wordt opgebouwd met een hoogtepunt aan spanning in de laatste hoofdstukken. Door deze manier van opbouw en haar vlotte schrijfstijl is Viviane haar troef dat ze met dit boek een breed publiek kan aanspreken.