Moordend goed!
De Griekse mythologie was mij volledig vreemd tot ik het boek van Alexander las. De twaalf werken die Herakles heeft uitgevoerd voor Koning Eurystheus kennen geen geheimen meer voor mij. Alles werd prachtig omschreven in deze thriller.
Twaalf werken vragen om twaalf extra personages die goed worden uitgediept of beschreven. Voor je het weet voel je een sympathie voor sommige personages zoals voor Rudi of een afgunst waardoor je ze bijna eigenhandig zou vermoorden.
Alexander wist de realiteit en zijn kennis over de Griekse mythologie op een buitengewone manier met elkaar te verweven. De beschreven gruwel was soms niet volledig mijn ding, maar pasten wel perfect in dit verhaal waardoor je alles anders gaat bekijken.
Door de mix aan gevoelens tussen mens en dier dat Alexander weet te creëren, aangevuld met de nodige dosis spanning, bewijst Alexander dat hij een fantastische schrijver is. Ook de passende illustraties geven het boek een uniek karakter.
Door de Heraklesmoorden weet je dat Alexander een meerwaarde is in de schrijverswereld. Ooit heb ik in een recensie geschreven dat deze auteur nog veel zou groeien. Met dit boek heeft hij dit ruimschoots bewezen. Dit is een schrijver dat ik op de voet ga volgen, want door zijn vlotte pen en de hedendaagse toetsen aan zijn personages, zullen met zekerheid nog meesterwerken volgen. Zijn boeken hanteren telkens een andere schrijfstijl, zo’n talent is niet veel schrijvers gegeven.