prachtig boekje! helemaal raak
"Ik voel me net zo’n elastiekje dat de hele dag strakker en strakker gaat staan omdat ik me probeer in te houden. Tja en als ik dan thuiskom… Strakke elastiekjes schieten harder weg dan slappe."
De manier waarop Mirjam Mous Indy beschrijft in ‘alle dagen hartstikke druk’ is prachtig. Ze weet hem, met zijn problemen, met veel respect en inlevingsvermogen neer te zetten. Met momenten werd ik ontroerd, vooral als Indy zich alleen en niet begrepen voelt. Regelmatig moest ik lachen om de humor van Indy. En het hele boek lang voelde ik me betrokken bij Indy, die zijn gevoelens zo puur laat zien.
‘Alle Dagen Hartstikke Druk’ is een boekje wat gelezen zou moeten worden door alle leerkrachten, en iedereen die met “drukke” kinderen te maken heeft. Volwassenen zien niet altijd wat ze aanrichten met hun woorden. Thuis komt alle spanning er bij deze speciale kinderen uit. Woorden raken hen, ook al zie je het niet meteen. Mirjam Mous heeft dit begrepen. Haar beschrijving van Indy is helemaal raak!