Een heel persoonlijk verhaal

Tirza Kingma schreef met ‘Liefs uit China’ haar tweede boek. Een heel persoonlijke, over haar geadopteerde zoon Wen. Wen werd in 2009 geboren in China. Vanwege zijn schisis, en de éénkindpolitiek in China, belandt Wen in een weeshuis. Al in zijn eerste levensjaar wordt hij geadopteerd door Tirza en haar man Yke, als derde kind in hun gezin. De reis van aanmelding bij een adoptiebureau tot rootsreis naar China in 2019 en alles daar tussenin wordt door Tirza liefdevol opgeschreven.

‘Liefs uit China’ is een heel eerlijk boek. Elk gevoel, elke stap, elke gedachte wordt beschreven. Als lezer voel je je echt meegenomen op een bijzondere reis. Ik heb met veel plezier het boek gelezen, al heeft de eerste helft van het boek me niet echt vast kunnen houden. Langzaam werd dat wel beter en voelde ik me betrokken bij dit gezin. De tussenstukjes over de biologische ouders van Wen vond ik het mooist, daar had ik graag meer over gelezen. Wie weet nog een idee voor een volgend boek van Tirza Kingma?

Meer recensies van selinajansenteksten