goed idee, helaas niet pakkend
Voor mij was 'de wachtkamer' een eerste ervaring met een interactief boek. Ik begon vol enthousiasme aan dit avontuur, met wel meteen een gevoel van: óf dit ga ik heel leuk vinden, óf het is niks voor mij. Helaas kwam ik op het laatste uit.
Samen met een van de personages uit het boek ga je op zoek naar de moordenaar van een jongen. Er zit wel iemand in de gevangenis, maar die zegt onschuldig te zijn. Via een app meld je je aan, waarna je met je persoonlijke inlogcode telkens weer verder kunt gaan waar je gebleven was. Via QR-codes na elk hoofdstuk kom je terecht in een volgend stukje van het onderzoek.
Erg leuke opzet! Maar helaas bleek het onderzoek minder actief dan ik had verwacht. Je kunt uiteindelijk alleen maar kiezen uit vaststaande antwoorden. Eigen inbreng is niet mogelijk. Bij mij werkte de app ook niet helemaal goed. Als ik naar een ander mapje wilde gaan (wat werd gestimuleerd) en weer terug het gesprek in wilde, moest ik het hele gesprek opnieuw voeren. De gesprekken zelf vond ik wat langdradig en vooral een herhaling van het zojuist gelezen hoofdstuk.
Het boek zelf vind ik matig geschreven. Het begint wel leuk en spannend, met een moord en een (misschien) onschuldige die vast zit. De personages worden goed neergezet en achter iedereen denk je ineens een tweede persoonlijkheid te kunnen vinden. Iedereen heeft wel een geheim. Maar uiteindelijk kwamen de personages niet bij elkaar in één boeiend boek en vond ik het middenstuk erg langdradig.
Ik was enthousiast begonnen aan het verhaal, maar helaas kon het me niet pakken. Het idee van een interactief boek vind ik nog steeds heel leuk, maar dan zal er toch iets nieuws verzonnen moeten worden om mij te interesseren. Jammer!