Een prachtige historische roman!

selinajansenteksten selinajansenteksten
12 mrt 2022

Femke Roobol schrijft in Gevangen in leugens op een geloofwaardige, spannende en intrigerende wijze de tijd van de eerste wereldoorlog. Dit doet ze aan de hand van twee hoofdpersonages: Julia en Eloï. Hun liefde, die ze maar niet aan elkaar willen toegeven, is de leidraad in een onmenselijke tijd vol leugens, trauma’s en verraad. Femke Roobol weet je mee te nemen in de emotionele keuzes die de hoofdpersonages maken en de extreme situaties waar ze in terecht komen. Als je enige interesse hebt in geschiedenis is dit boek nog beter, maar ook zonder deze interesse is Gevangen in leugens een roman die je moet lezen!

Ik heb genoten van dit boek, van begin tot eind. Ik kon het niet weg leggen en was telkens benieuwd hoe het zou aflopen. Binnen een paar dagen las ik dit boek uit. Ook heeft dit boek me verleid om de andere boeken van Femke Roobol te gaan lezen, iets wat mij niet vaak overkomt. De toegankelijke, vlotte en persoonlijke schrijfstijl van Femke Roobol heeft me overtuigd. Dit boek neemt je echt mee naar een tijd waarvan je je tegenwoordig maar moeilijk een voorstelling van kunt maken.

‘O, om onze aardbol te zien door de ogen van een kind. Mijn leven werd er dragelijker door, het heelde iets van de wonden die ik in de afgelopen jaren had opgelopen.’

Meer recensies van selinajansenteksten