Advertentie

Deel 1&2 gelezen
E-book
deel 1:158 pagina's
deel2:167 pagina's

In De puzzelaar maken we kennis met rechercheur Lianne Bloemen, die ondanks haar jonge leeftijd al veel ervaring heeft en zelfs getraind heeft bij de FBI. Helaas staat ze nu op non-actief omdat ze de vermoedelijke seriemoordenaar Faro in de boeien heeft geslagen op basis van onrechtmatig verkregen bewijs. Als er echter een lichaam wordt gevonden dan uit zes lichaamsdelen van verschillende mensen bestaat, wordt de hulp van Lianne toch weer ingeroepen. Al snel ontdekt ze een verband tussen deze mensen en ze gaat undercover. Maar of dat betekent dat ze veilig is voor de moordenaar of Faro, dat valt nog te bezien.

Het verhaal speelt zich dicht bij huis af, namelijk Utrecht en omgeving en de plekken waar de lichamen worden gevonden, bijvoorbeeld Radio Kootwijk, zijn origineel en zullen zeker niet bij iedereen bekend zijn. Het is dan ook de moeite waard om deze plekken even te googelen want daardoor gaat het boek nog meer leven.

Hoewel het boek in twee delen verschijnt is het eigenlijk gewoon één verhaal. Het boek bestaat uit korte hoofdstukjes en Vanström heeft een vlotte en aangename schrijfstijl en daardoor lees je het boek in een razend tempo uit.
Vanström doet haar Scandinavische achternaam eer aan want met De puzzelaar heeft ze een spannende en interessante thriller geschreven, die nergens verveelt. Het verhaal is van een constant (hoog) niveau en ondanks dat de lezer redelijk vroeg in het boek weet wie de moordenaar is doet dit niks af aan het leesplezier. Zijn er dan geen minpuntjes? Jawel, zo is het motief van de moordenaar nogal dunnetjes en niet heel erg overtuigend. Ook is er af en toe sprake van net wat te veel toevalligheden en wordt er over bepaalde zaken erg snel heen gefietst. Hier zou Vanstròm in een volgend boek wat meer aandacht aan mogen besteden.

Al met al is De puzzelaar een thriller geworden die iedere thrillerliefhebber zou moeten lezen en is Marit Vanström een naam die we zeker in de gaten moeten gaan houden!

Reacties op: Goede thriller

24
De puzzelaar - Marit Vanström
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners