Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Gebroken stemmen

Lotte Leenaerts (29) schreef haar eerste verhaal toen ze vijftien was. Hoewel ze eigenlijk psychologie wilde studeren, besefte ze dat een job waarin ze vooral zou moeten luisteren niks voor haar zou zijn. Ze koos daarom voor taal- en letterkunde. In mei vorig jaar brak ze door met haar debuut ‘Trouw’ een chicklit feelgoodroman. Met haar tweede boek ‘Gebroken stemmen’ duikt de Rijkevorselse schrijfster een heel ander genre in. Deze razend spannende Kempense thriller vertelt het verhaal van voormalig gerechtspsychologe Jade van Hoof en commissaris David Speltinckx die jagen op een seriemoordenaar in de Kempen. Lotte Leenaerts werkt in de bibliotheek van Malle en woont in Rijkevorsel.

‘Gebroken stemmen’ is een thriller waarin gruwelijke moorden plaatsvinden. De dader heeft het voorzien op roodharige vrouwen met krullen. Aan voormalig gerechtspsychologe Jade van Hoof en commissaris David Speltinckx de taak om een einde te maken aan de praktijken van deze seriemoordenaar. Zal het hun lukken hem te stoppen voor er nog meer slachtoffers vallen?

‘Gebroken stemmen’ is het vlot geschreven en boeiende thrillerdebuut van Lotte Leenaerts. Ze neemt de lezer mee in een spannende klopjacht op een seriemoordenaar. We volgen niet alleen de politie in zijn zoektocht, maar ook de dader, van wie de identiteit meteen bekend wordt gemaakt. Misschien niet voor iedereen leuk om te weten, maar wel interessant om het verhaal van twee kanten belicht te zien. Langzamerhand wordt duidelijk wat de beweegredenen zijn om juist roodharige vrouwen te ontvoeren en vermoorden. Tegen haar wil belandt Jade in het moordonderzoek, maar ze kan niet anders dan David en zijn team bij te staan. Jade en David hebben in het verleden een relatie gehad die destijds plotseling is beëindigd. We voelen duidelijk de spanning die tussen hen hangt. Leenaerts heeft ervoor gekozen om veel Vlaamse woorden en zinnen te gebruiken. Voor ons Nederlanders een mooie taal, maar af en toe is het ook wel even achter onze oren krabben wat er bedoeld wordt, omdat we niet alle woorden en uitdrukkingen kennen. Ondanks dat het einde een beetje in een stroomversnelling terechtkomt en wat beter uitgewerkt had kunnen worden, heb ik toch volop genoten.

‘Gebroken stemmen’ is een thriller die van het begin tot het eind boeit. Zeker een aanrader!

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Pelckmans voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Silvia van Elzelingen

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.