Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Gebroken zielen

Lotte Leenaerts (29) schreef haar eerste verhaal toen ze vijftien was. Hoewel ze eigenlijk psychologie wilde studeren, besefte ze dat een job waarin ze vooral zou moeten luisteren niks voor haar zou zijn. Ze koos daarom voor taal- en letterkunde. In mei vorig jaar brak ze door met haar debuut ‘Trouw’ een chicklit feelgoodroman. Met haar tweede boek ‘Gebroken stemmen’ duikt de Rijkevorselse schrijfster een heel ander genre in. Deze razend spannende Kempense thriller vertelt het verhaal van voormalig gerechtspsychologe Jade van Hoof en commissaris David Speltinckx die jagen op een seriemoordenaar in de Kempen. Lotte Leenaerts werkt in de bibliotheek van Malle en woont in Rijkevorsel. ‘Gebroken zielen’ is het tweede deel in de Gebroken-reeks.

In ‘Gebroken zielen’ loopt Margot als student verpleegkunde stage op de spoedafdeling van een ziekenhuis. Ze heeft haar leven na een verstikkende relatie met een seriemoordenaar eindelijk weer op de rails. Wanneer er een bebloed meisje met een blauw oog binnenkomt, gaan bij Margot de alarmbellen rinkelen. Voordat ze het meisje kan verzorgen wordt ze opgehaald door haar moeder, een vooraanstaande minister. Niet veel later wordt diezelfde minister vermoord teruggevonden. Gaat het om een familiedrama of is er meer aan de hand? En kan Margot wel zomaar iedereen vertrouwen?

‘Gebroken zielen’ is het vlot geschreven tweede deel in de Gebroken-reeks. Vanaf het begin sleept Leenaerts de lezer weer mee in een klopjacht op een moordenaar. Rechercheurs David en Lina zetten alles op alles, met de hulp van gerechtspsychologe Jade en wetsarts Oliver, om de dader van een gruwelijke moord te pakken. Ook deze keer wordt het verhaal vanuit twee zijden belicht, namelijk die van de politie maar ook die van de moordenaar. Mooi om te zien en knap gedaan hoe de auteur in het hoofd van de verschillende personages kruipt. Het is niet perse nodig om deel een, ‘Gebroken stemmen’, vooraf te lezen, maar wel aan te raden omdat we anders toch wel een hoop informatie missen en dat zou jammer zijn. De spanning wordt weer flink opgebouwd en langzamerhand komen we achter het motief van de dader. De naam van de dader blijft tot het laatste moment onbekend en komt geheel onverwacht. Lotte Leenaerts gebruikt interessante personages die goed uitgewerkt zijn. Ik ben dan ook heel benieuwd naar een volgend deel in deze serie.

‘Gebroken zielen’ heeft een goed opgebouwd plot en zeker een aanrader om te lezen.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Pelckmans voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Silvia van Elzelingen

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.