Advertentie

Frank van Zwol (1963) is auteur maar bovenal beroepsavonturier. Hij trekt regelmatig door de onherbergzaamste gebieden op aarde. Zijn ervaringen verwerkt hij in zijn boeken. Van Zwol werd eerder genomineerd voor de Schaduwprijs. ‘Van de radar’ is zijn derde Tom Brandt-thriller, na ‘Niemandsland’ en ‘Schokgolf’. Het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de verdwenen hacker Arjen Kamphuis.

Wanneer de Nederlandse cybersecurity-expert Laurens Olthoff vlak bij een geheime Amerikaanse basis nabij Bødo verdwijnt, gaan bij zijn vrienden de alarmbellen af. Tom Brandt gaat op onderzoek uit, maar zijn aanwezigheid is duidelijk niet gewenst in Bødo. Hij komt hardhandig in aanraking met de NSA. Tom ontdekt al gauw dat hij in zijn zoektocht heel ver moet gaan. Misschien wel té ver. Wat volgt is een race tegen de klok. Gaat het Tom lukken om achter de waarheid van Laurens verdwijning te komen?

‘Van de radar’ is een actueel en spannend verhaal. Het is opgebouwd uit niet al te lange hoofdstukken en heeft een vlotte schrijfstijl. Frank van Zwol vertelt zijn verhaal vanuit verschillende perspectieven, namelijk vanuit de verdwenen Laurens Olthoff en vanuit Tom Brandt die een zoektocht naar hem gestart is. De verhalen vullen elkaar mooi aan en komen uiteindelijk bij elkaar. Je waant je direct in de omgeving waarin het boek zich afspeelt door de indrukwekkende beschrijvingen. Hierdoor merk je meteen dat de auteur de omgeving op zijn duimpje kent. Een meerwaarde is het om de plaatsen uit het boek te googelen en de reis van Tom en Laurens zo te volgen. De ontknoping is zeer verrassend.

‘Van de radar’ is goed zelfstandig te lezen. Het heeft een constante spanning waardoor je het boek moeilijk weg kunt leggen. Voeg daar de prachtige omschrijvingen van de omgeving en een goed uitgewerkt plot aan toe en je hebt een goede actiethriller waar menigeen van zal genieten.Auteur: Frank van Zwol
Titel: Van de radar
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar van uitgifte: 2020
ISBN: 9789024580699

Reacties op: Constante spanning en een goed uitgewerkt plot

20
Van de radar - Frank van Zwol
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners