De laatste zeven
Er is iets vreemds aan de hand in het mortuarium waar Maud werkt. Haar baas geeft haar verplicht een week vrij en verbiedt Maud om ook maar een stap in het mortuarium te zetten. Voor Maud is dat een onmogelijke opgave.
Wanneer ze toch een kijkje neemt, stuit ze op een knappe rechercheur en een onderzoek naar een seriemoordenaar. Al snel wordt Maud meegezogen in de strijd om de moordenaar te ontmaskeren. Er vallen steeds meer slachtoffers en de tijd begint te dringen…
Maud is al een oude bekende, want ze komt namelijk ook voor in het boek "Sluipwesp" van deze auteur. Toch is dit verhaal ook prima losstaand te lezen.
Maud woont boven het mortuarium waar ze werkzaam is, alleen deze keer is er iets vreemds aan de hand. Ze mag haar eigen werkplek niet betreden en er zijn opeens een heleboel mensen aanwezig. Maud is heel erg nieuwsgierig, dus ze houdt alles in de gaten.
Ze besluit dan ook op onderzoek uit te gaan en stuit op een bijzondere zaak. Er is namelijk een seriemoordenaar actief en de lichamen worden naar het bewuste mortuarium gebracht!
Ondertussen komt het liefdesleven van Maud ook aan bod. Ze schrijft zich namelijk in op een datingsite en raakt daar met wat mannen in gesprek. Uiteindelijk gaat ze deze mannen steeds leuker vinden en ziet ze het wel zitten om hen beter te leren kennen.
Ik kan niet teveel verraden, maar de manier waarop de dodelijke slachtoffers zijn gevonden was interessant. Het is duidelijk dat ze allemaal in handen zijn gekomen van dezelfde moordenaar.
Maud wordt nieuwsgierig en raakt steeds meer betrokken bij deze vreemde moordzaken. Maar of dit nou zo verstandig is?
Ik vond dit verhaal heel erg goed beginnen. Sowieso de aankomst van de lichamen bij het mortuarium. Ook vond ik Maud een interessant personage, omdat ze ook zo lekker introvert is zoals ik. Er was dus wel wat herkenning! ;-)
Verder was ik benieuwd naar haar toekomstige date ervaringen.
De spanning is goed voelbaar, alhoewel ik soms dingen toch net even iets te toevallig vond. Desondanks was dit zeker een prima thriller om eens gelezen te hebben!
Beoordeling: 3,5
Verder was ik benieuwd naar haar toekomstige date ervaringen.
Beoordeling: 3,5