Uitgelaten

Silvie Leest 01 mei 2025
De zestienjarige Skylar verveelt zich in de zomervakantie en begint een hondenuitlaatservice. Algauw heeft ze meerdere honden, die ze op de Veluwe vlak bij huis uitlaat. Daar krijgt ze het gevoel dat ze bespied wordt en ziet zelfs een mysterieuze schim met een hondenmasker op. Samen met haar beste vriendin Emma gaat ze de hondenbaasjes googelen.

Een van hen, buurman Hendrik Alberts, verloor twintig jaar geleden zijn vrouw, die vermoord werd op de Veluwe. Een dader is nooit gevonden. Emma, een echte daredevil, daagt haar uit om in het bos te overnachten. Na een tweede survivalnacht verdwijnt Skylar spoorloos...

Dit verhaal kwam voorbij op @storytel en als echte young adult lezer kon ik deze natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan.

'Uitgelaten' gaat over de zestienjarige Skyler. Je leest dat ze met haar hondenuitlaatservice begint en dat heeft succes, want ze krijgt al vrij snel meerdere klanten. Eén van deze klanten is de ietwat chagrijnige Hendrik. Zijn vrouw is jaren geleden vermoord, maar een dader is nooit gevonden. Zou hij misschien de dader kunnen zijn?

Alles lijkt goed te verlopen, maar na een tijdje krijgt Skylar het gevoel dat ze in de gaten gehouden wordt, maar door wie?

Dit verhaal wordt langzaam opgebouwd en het duurt dan ook een hele tijd voordat je bij het moment komt dat Skylar door haar beste vriendin Emma wordt gevraagd om te overnachten in het bos. Die eerste keer lijkt alles prima te verlopen, totdat Emma het voor de tweede keer vraagt. Want in die tweede nacht verdwijnt Skylar opeens.

En dan gaat alles opeens heel erg snel. Ik vond het plot ook een beetje raar en heel snel afgewerkt. Dat was dus wel een kleine tegenvaller en ik denk als dit wat beter uitgewerkt zou zijn, het verhaal ook wat hoger zou scoren.

Toch vind ik Jennefer vaak leuke young adults schrijven, dus haar volgende verhaal komt automatisch weer op mijn leeslijst.

Beoordeling: 3,0

Meer recensies van Silvie Leest