De poppendokter
Na een serieuze doodsbedreiging worden officier van justitie Rixt en haar gezin gedwongen onder te duiken. Terwijl ze onder 24-uursbewaking leeft, dient zich een zaak aan waaraan ze wel móét werken.
Op een groot landgoed wordt namelijk een gruwelijke vondst gedaan. Maurice, de eigenaar van het landgoed - waar onder meer een schimmig casino is gehuisvest -, heeft zo zijn eigen demonen en kan dit onderzoek er geenszins bij hebben.
Lukt het Rixt haar gezin te beschermen én dit steeds grotere en heftigere onderzoek vol geheimen, intriges en moord op tijd af te ronden?
'De poppendokter' is het tweede deel met Rixt in de hoofdrol, maar is ook prima als losstaand deel te lezen. 'Dubbelspel', het voorgaande deel, was mij enorm goed bevallen, dus mijn verwachtingen waren hoog. Het begint sowieso met een boeiende proloog waarin poppen centraal staan.
'De poppendokter' lees je vanuit verschillende personages, en dat zijn er nogal wat. Dit zorgde ervoor dat het verhaal boeiend werd en bleef. Deze afwisseling vind ik persoonlijk altijd fijn. Eén van deze personages is natuurlijk Rixt. Ze moet onderduiken met haar gezin, dus je voelt al meteen een bepaalde dreiging.
Een ander personage is Maurice. Hij houdt zich met duistere zaken bezig en het lijkt erop dat dit allemaal uit de hand loopt. Over de andere personages zal ik niet teveel vertellen, maar ik was benieuwd hoe ze allemaal met elkaar in verbinding stonden.
Het verhaal wordt goed opgebouwd en je voelt ook zeker wel een bepaalde spanning. Toch moet ik zeggen dat 'Dubbelspel' nog steeds mijn favoriet is van deze auteur. Niet dat dit een slecht verhaal is, absoluut niet, maar er ontbrak voor mij toch net die bepaalde spanning waarbij ik op het puntje van mij stoel zou gaan zitten.
De verschillende personages zijn stuk voor stuk interessant en ik was erg benieuwd naar hun problemen en geheimen.
Kortom, @bregjerebergen heeft een hele fijne schrijfstijl en zeg nou eerlijk, een verhaal waarin poppen voorkomen is sowieso al best wel creepy, toch?
Ik wil @xanderuitgevers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5
Ik wil @xanderuitgevers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5