Schaduwdorp
Programmamaker Charlie krijgt de kans van haar leven: werken voor de beroemde presentator Marcus Leeflang. Voor zijn onthullende reportageserie keert ze terug naar Urk, het dorp waar ze is opgegroeid, en de plek die ze voorgoed achter zich had willen laten.
Wanneer Charlie steeds dieper graaft in de duistere kanten van het dorpsleven, ontdekt ze een crimineel netwerk dat tot in de haarvaten van de gemeenschap reikt. Hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe gevaarlijker het wordt. En sommige mensen zijn tot alles bereid om haar het zwijgen op te leggen…
'Schaduwdorp' begint met een boeiende proloog waardoor je meteen verder wil lezen. Vervolgens maak je kennis met Charlie. Ze is werkzaam als programmamaker en krijgt de opdracht om terug te keren naar haar dorp Urk. Ze moet daar op zoek gaan naar interessante mensen die ze voor een nieuwe reportageserie nodig hebben, maar of dat idee nou echt met open armen ontvangen wordt door de bewoners...
Charlie is een interessant personage en ze gaat liever niet terug naar Urk. Ze is er namelijk niet voor niets vertrokken, dus als lezer wil je graag weten waarom ze er is weggegaan en wat er allemaal voor vreemde dingen afspelen in dit dorpje.
Hoe verder je in het verhaal komt, hoe groter en duisterder de geheimen worden en het lijkt alsof Charlie zelf ook gevaar loopt.
Thysia heeft echt heel goed de sfeer van Urk op papier weten te zetten. Het leek dan ook net alsof ik er zelf rondliep. Je voelt een grimmige sfeer en ook een hoop vijandigheid onder de bewoners. Er zijn enorm grote geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen.
De opbouw van het verhaal is prima en Thysia neemt ook de tijd voor de verschillende personages, hierdoor voelde je je goed betrokken bij iedereen, vooral bij Charlie.
Naar het einde toe wordt het steeds spannender en 'Schaduwdorp' was dan ook zeker leuk om te lezen. Je kunt goed merken dat Thysia ook zelf achter de schermen van de tv-wereld werkt.
Ik kijk dan ook zeker weer uit naar een nieuw verhaal en wil @xanderuitgevers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5 (met een neiging naar 4,0)
Beoordeling: 3,5 (met een neiging naar 4,0)