De nachtvissers

Silvie Leest 02 juni 2025
Het is half vier in de nacht. Kinderarts Manfredi Monterreale en journalist Sante Tammaro zien vanaf hun vissersboot hoog boven de rotsen de vage contouren van een man. Hij sleept een zware koffer achter zich aan en gooit deze tussen de rotsen in zee.

Een paar uur later krijgt commissaris Vanina Guarrasi een anoniem telefoontje: een vrouwenstem bekent betrokken te zijn geweest bij de moord op een jong meisje in een villa aan zee.

Beide gebeurtenissen blijken verband met elkaar te houden en Vanina ontdekt een verraderlijk complot dat haar ergste verbeelding te boven gaat. Om deze zaak op te lossen zal ze zich moeten begeven tussen de machtigste mensen van de Etna-stad.

'De nachtvissers' is het tweede deel met rechercheur Vanina in de hoofdrol, maar is ook prima als losstaand deel te lezen.

Het begint meteen boeiend, want twee mannen zien vanaf hun vissersboot iemand hoog op de rotsen. Diegene sleept iets mee en gooit dat van de rotsen af. Dit riep dus al meteen vragen op en als lezer voel je aan alles dat er iets goed mis is.

Vervolgens maak je weer kennis met rechercheur Vanina. Ze krijgt een anoniem telefoontje met de mededeling dat er een vrouw vermoord is. Heeft dit iets te maken met de vreemde koffer die gedumpt is?

Wat volgt is een zoektocht naar de waarheid. De koffer wordt gevonden, maar er is geen lichaam. Is er werkelijk een vrouw vermoord? Vanina duikt dieper in deze vreemde zaak en de zoektocht naar de verdwenen vrouw was erg interessant om te lezen.

Verschillende personages komen voorbij en je weet werkelijk niet wie er achter de verdwijning van de vrouw zit. Dit bleef dus enorm goed geheim.

Uiteindelijk denk je dan te weten wie de dader is, maar dan komt deze auteur toch nog met een plottwist, dus dat was ook aangenaam om te lezen.

Omdat het verhaal eigenlijk vrijwel meteen begint met de gedumpte koffer en het anonieme telefoontje, ligt de nadruk al vrij snel op de zoektocht naar de vrouw en de dader. Hierdoor kan het verhaal soms wat traag aanvoelen.

Het einde geeft aan dat er een derde deel op komst is, dus daar ben ik ook weer benieuwd naar.

Ik wil @uitgeverijmarmer heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 3,5

Meer recensies van Silvie Leest