Honger
Sarah Schatteleyn is in 1887 ernstig ziek. Ze weigert te eten, mompelt onzin en raakt steeds meer geobsedeerd door het veenlijk dat is ontdekt op het landgoed van haar man.
Haar tweelingzus Lucy Goedhart wil haar koste wat kost behoeden voor een gruwelijk lot in het gesticht, en zal daarvoor het geheim achter het veenlijk moeten ontrafelen.
Hoe langer Lucy's zoektocht duurt, des te erger Sarah eraan toe raakt en hoe vreemder haar gedrag wordt. Ze wordt steeds kwader... en hongeriger. Is Sarah ziek, wordt ze langzaam gek of speelt er iets veel vileiners?
'Honger' begint met een brief van Sarah die aan haar zus Lucy gericht is. Hierin wordt duidelijk dat het niet goed met haar gaat. Vervolgens lees je een kort telegrambericht, ook aan Lucy gericht. Er wordt dringend verzocht dat Lucy haar zus moet komen opzoeken, want het gaat slechter en slechter met haar tweelingzus Sarah...
Lucy begint aan haar reis en het verhaal begint. Af en toe lees je brieven die Sarah heeft geschreven en hierdoor wordt steeds duidelijker waardoor ze zo ziek is geworden. Tijdens het lezen van deze ontwikkelingen, wordt de sfeer steeds duisterder. Sarah vertoont ook steeds vreemder gedrag.
Dit verhaal is heel erg apart en je moet hier maar net van houden. Zoals ik al eerder aangaf, heeft dit verhaal een hele duistere, donkere sfeer. Je leest ondertussen ook veel over de onderlinge relatie van de tweelingzussen en hierdoor leer je ze ook steeds wat beter kennen.
De schrijfstijl vond ik boeiend en vooral de eerste twee delen vond ik erg goed (het hele verhaal bestaat in totaal uit drie delen). Je weet wel na een tijdje overduidelijk wat er met Sarah aan de hand is, maar toch bleef het verhaal boeiend, want de dingen die gebeuren zijn interessant. Ook voelt het echt alsof je in het jaar 1887 bent.
Ik weet alleen niet zeker of iedereen van deze stijl/genre houdt. Zoals al omschreven staat, lijkt het een beetje op de stijl van Thomas Olde Heuvelt. Ik vond dit een bijzonder verhaal en Johanna is zeker een schrijfster die we in de gaten moeten houden, want schrijven kan ze absoluut!
Verder wil ik @xanderuitgevers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5
Verder wil ik @xanderuitgevers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5