Fantastisch verhaal: warm, slim, spannend én grappig!
Sommige verhalen raken nooit uit de tijd. De Gruffalo is daar voor mij hét voorbeeld van. Jaren geleden las ik dit boek al voor aan mijn zoon, en onlangs luisterde ik er opnieuw naar. En wat een feest was dat!
Dit op rijm geschreven verhaal is inmiddels een moderne klassieker, en dat is niet voor niets. Het staat hoog genoteerd in de Grote Vriendelijke 100 en blijft ieder jaar stijgen. Het uitgangspunt is heerlijk tijdloos: wie niet sterk is, moet slim zijn. Muis laat zien hoe krachtig dat kan zijn.
Het verhaal leest al fijn, maar de luisterversie tilt de beleving echt naar een hoger niveau. Door de manier van voorlezen en de toegevoegde geluidseffecten word je helemaal het bos in gezogen. Je ziet het verhaal bijna voor je, zeker als je de iconische illustraties erbij denkt.
Muis verzint een angstaanjagend monster om zijn vijanden af te schrikken. Slim bedacht, want de Gruffalo bestaat natuurlijk helemaal niet… toch? Eh… wat is dát dan?
Ik blijf dit een fantastisch verhaal vinden: warm, slim, spannend én grappig. De Gruffalo is een boek waar je keer op keer van blijft genieten.