Prentenboek met het bekende gorgeltaaltje!
Dit boek stond al járen ongelezen in mijn kast en nu kan ik maar één ding denken: waarom heb ik De Gorgels: Het verhaal van Bobba niet veel eerder opgepakt?
Het is een heerlijk prentenboek met verrassend veel tekst, waardoor het perfect is om samen te lezen, maar ook fijn voor kinderen die zelf al graag in een verhaal duiken. Het bekende gorgeltaaltje zorgt meteen voor een glimlach en trekt je moeiteloos het verhaal in.
We volgen Bobba, de waakgorgel, vanaf zijn geboorte en zien hoe hij opgroeit op het Eiland. Nachtelijk schoolgaan, magische krachten, Mensenkinderen en natuurlijk de enge Brutelaars, die kinderen verkouden maken zodra de R in de maand zit. Wanneer Bobba eindelijk groot en sterk genoeg is, krijgt hij zijn allereerste opdracht: waken over Melle. En dan begint zijn avontuur pas écht… Joebelabambam!
De illustraties zijn prachtig en versterken het verhaal op een warme, fantasierijke manier. Dit is zo’n boek waarin je blijft bladeren, ook als het verhaal al uit is.