De wortels van Helen Grace: kort, rauw en onvergetelijk!

slowreading82 29 december 2025
Na Wat jij niet ziet was ik al overtuigd van het talent van deze auteur, en Twee kleine visjes bevestigt dat gevoel volledig. Deze tweedelige voorgeschiedenis van inspecteur Helen Grace biedt een indrukwekkende, soms gruwelijke maar vooral aangrijpende blik op haar jeugd en de eerste stappen in haar politiecarrière. Het is fascinerend om te ontdekken hoe Helen is gevormd tot de vrouw die we later in de serie zo goed leren kennen.

In Alles in de wind maken we kennis met de vijftienjarige Jodie, die na een leven vol weeshuizen al vroeg heeft geleerd dat veiligheid geen vanzelfsprekendheid is. Haar verhaal is rauw, intens en confronterend, en laat zien hoe aanpassen soms de enige manier is om te overleven.

In Schuitje varen volgen we Helen op haar achttiende, net afgestudeerd aan de politieacademie en werkzaam bij de verkeerspolitie. Wanneer ze betrokken raakt bij een ogenschijnlijk ‘gewoon’ verkeersongeluk, voelt ze instinctief dat er meer speelt. Die twijfel markeert het begin van haar scherpe speurdersinstinct.

De verhalen zijn kort maar krachtig en bestaan uit bondige hoofdstukken die heerlijk vlot weglezen. De schrijfstijl is strak en beeldend, waardoor de spanning subtiel maar effectief wordt opgebouwd. Twee kleine visjes is misschien geen dik boek, maar wel eentje dat indruk maakt en je nieuwsgierig achterlaat naar meer. Een absolute aanrader voor fans van Helen Grace en voor lezers die houden van indringende, psychologische spanning.

Meer recensies van slowreading82