Leuke feelgood
Sarah kan niet wachten om samen met haar moeder op hun gewonnen stedentrip te gaan. Ze moet gewoon weg uit de stad waar iedereen haar ziet als zielig meisje omdat haar man ervandoor is gegaan met haar beste vriendin
Voor Matt hoeft die hele busreis door Europa niet maar hij gaat toch overstag als zijn moeder hem haast smeekt mee te gaan.
Op vakantie leren Sarah en Matt elkaar al snel goed kennen door het sluwe plan van Sarah om een relatie te faken zodat zij eindelijk af is van de met medelijden doordrenkte gezichten uit haar stad en Matt de weddenschap kan winnen met zijn beste vriend.
Alleen met jou is een lekkere feelgood die we in deze periode, waarin we zelf niet op vakantie kunnen, zeker kunnen gebruiken. Door de levendige schrijfstijl en grappige en onhandige hoofdpersonages zul je zeker even vergeten dat we zelf nog niet alle steden kunnen bezoeken uit het boek.
Natuurlijk is het boek, aangezien het een echte feelgood is, meer voorspelbaar dan bijvoorbeeld een thriller maar dat is zeker niet een probleem. Wat ik wel wat vervelend vond aan Alleen met jou was de manier waarop de situaties verliepen. Het leek een beetje alsof Angela Britnell veel misverstanden en andere situaties tussen de hoofdpersonages wilde creëren en daarbij, door de lengte van het boek, te snel moest switchen. Helaas werd het verhaal hierdoor voor mij te ongeloofwaardig om 100% van te kunnen genieten.
Wel heeft Angela een heerlijke schrijfstijl waardoor het niet moeilijk is om het verhaal in één keer uit te lezen. Doordat Angela ook heel beeldend schrijft zie je de plekken waar Sarah en Matt met hun moeders komen ook helemaal voor je, bijna alsof je eindelijk weer eens echt op vakantie bent.
Alleen met jou is dus een boek waar ik gemengde gevoelens over heb maar ik heb er zeker geen spijt van dat ik hem gelezen heb! Ik ben daarom ook zeker van plan haar andere boeken te gaan lezen.
Angela Britnell is geboren in Cornwall en heeft een tijd gediend bij de Royal Navy. Tijdens haar dienst in Denemarken leerde ze haar man, een US Naval officer, kennen. In 2001 in besloot ze een creatieve schrijfcursus te volgen waarna ze zich specifiek richtte op het schrijven van feelgood romans.