Geweldig jeugdboek

Soraya Latten Soraya Latten
13 mrt 2021

Als Hella en haar familie onderweg naar hun vakantieadres in een heftige storm terecht komen kunnen ze gelukkig terecht in het Rotshotel en besluiten hier net als drie andere gezinnen te overnachten. Ondanks de wat aparte receptionist lijkt alles normaal tot het hotel los komt van de grond en niet veel later de ouders van alle kinderen verdwijnen.
Samen zullen de kinderen een spel moeten spelen om hun ouders weer terug te vinden maar om dit spel te winnen moet je je grootste angsten onder ogen komen.

Wat een bijzonder en fantasierijk boek! Ik had Het hotel op de rots binnen een paar uur uit en was na een paar bladzijden al volledig in de ban van de wereld die Mel Hartman heeft gecreëerd. Je merkt al direct dat Mel veel ervaring heeft met het schrijven van fantasieverhalen en precies weet hoeveel je moet vertellen om de lezers een goed beeld te laten vormen van de omgeving zonder dat het teveel wordt uitgekauwd en je als lezer niets meer zelf kan bedenken. Hierdoor wordt het hotel uit het boek en de omgeving direct zichtbaar voor de lezers en heb je het gevoel alsof je meespeelt in het verhaal.

De schrijfstijl van Mel is daarnaast ook vlot en meeslepend en je leest zonder enige moeite hoofdstuk na hoofdstuk achter elkaar uit. Zonder dat je het beseft ben je al snel door een groot gedeelte van het boek heen en zul je nog steeds willen blijven doorlezen!

Op de website van Hamley Books wordt dit boek aangeraden vanaf negen jaar maar persoonlijk denk ik dat kinderen van negen dit boek af en toe misschien nog te spannend zullen vinden. Er zijn verschillende momenten in Het hotel op de rots die best heftig zijn en die misschien wel voor nachtmerries kunnen zorgen. Ik raad daarom ouders aan het boek zelf eerst even door te lezen (of nog beter eerst zelf te lezen want geloof me dat wil je).

Ik hoop stiekem dat er nog een boek gaat komen over dit waanzinnig spannende hotel en dat we nog lang kunnen genieten van Mel Hartman als jeugdauteur.
Mel Hartman schreef in 2020, 2021 de young adult fantasy boeken Als doden dromen en Als doden spreken. Hiervoor debuteerde ze in 2017 met het boek De fantasiejagers. Het hotel op de rots is haar debuut als jeugdauteur.

Meer recensies van Soraya Latten