Spannende en verrassende bundel
Blind vertrouwen een bekend beginsel in de Nederlandse taal. Vaak gaat het om kleine dingen zoals het kopen van schoenen waarvan de kleur toch net iets anders is dan je had verwacht, of broodbeleg gebruiken wat anders smaakt dan normaal maar af en toe heeft blind vertrouwen op iets desastreuze gevolgen. In deze bundel vertellen 30 auteurs een verhaal die verstrekkende gevolgen heeft en laat zien hoe misplaatst blind vertrouwen hebben is.
Elk jaar bedenkt LetterRijn een schrijfwedstrijd waarbij een aantal onbekende auteurs een plekje in hun bundel kunnen winnen. In dit geval moesten ze uit 187 verhalen de beste 25 kiezen. De vijf andere verhalen zijn van bekende LetterRijn auteurs onder wie: Karin Hazendonk, Rob Bakker en Melissa Skaye.
Met een verhalenbundel van verschillende auteurs is een recensie schrijven altijd lastig, het ene verhaal is sterker dan het andere verhaal, de schrijfstijl per verhaal kan enorm verschillen en natuurlijk ligt het ene verhaal je als lezer beter dan het andere verhaal, toch heeft Blind vertrouwen me meerdere keren echt geraakt. Er zaten verschillende verhalen waardoor ik werd meegesleept in de wereld die door de schrijver werd gecreëerd en verschillende verhalen bleven ook na het lezen nog een tijd hangen.
Helaas zaten er ook een aantal verhalen tussen die voor mijn gevoel kwalitatief minder sterk waren en die mij, door de schrijfstijl en het missen van diepte in het verhaal, niet raakte. Gelukkig waren dit maar een paar waardoor ik echt heb genoten van de verhalenbundel.
Het concept van een verhalenbundel is erg fijn voor lezers die weinig tijd hebben, tussen verschillende activiteiten is één verhaal lezen makkelijk te plannen waardoor je even kunt ontsnappen aan de sleur en voor een paar minuten kunt genieten van een leuk verhaal. En omdat elk verhaal weer anders is word je steeds weer verrast.
In mijn ogen een geslaagde verhalenbundel, ik heb nu alweer zin in wat LetterRijn volgend jaar verzint!