Advertentie

Eva verliest meer dan alleen haar onschuld tijdens de tweede wereldoorlog. Als ze haar ouders en broertje dood aantreft in huis zoekt ze steun bij vrienden en is ze uit op wraak. Maar de dood van haar familie is moeilijk te vergelden en er zullen meerdere slachtoffers vallen. 

Eva’s wraak zit vol belangrijke thema’s waaronder: oorlog, verdriet en woede maar ook liefde en het vinden van geluk.
Eva’s verhaal wordt beschreven vanuit de ‘ik’-vorm, iets wat je al lezer goed helpt om je beter in te leven in de situatie waarin Eva verkeerd. 

Toch werkt deze schrijfvorm in dit verhaal niet helemaal, dit komt vooral doordat de personages diepgang missen waardoor het verhaal wat oppervlakkig aanvoelt en bij mij niet direct invloed had op mijn emoties. Dit werd nog versterkt doordat er uitleg werd gegeven op momenten dat dit, in mijn ogen, niet nodig was en er dingen werden herhaald waardoor de snelheid uit het verhaal werd gehaald. 

Op deze punten na was de schrijfstijl van Mike Boddé verder vlot en kwam je makkelijk in het verhaal en bleef je doorlezen. Een leuk boek voor tussendoor maar door de bovenstaande punten is het helaas geen boek waar ik nog vaak aan zou denken.

Mike Boddé schreef eerder het boek De strijd van een soldaat waarin hij het leven van een jonge Amerikaanse soldaat in Nederland beschrijft

Reacties op: Maakt me nieuwsgierig naar zijn eerste boek

10
Eva's wraak - Mike Boddé
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners