Een geweldig boek

Soraya Latten Soraya Latten
23 mrt 2020

Een mens maakt gemiddeld 35.000 beslissingen in een dag. Dat zijn ongeveer 34.999 beslissingen te veel voor Paige die altijd bang is een verkeerde keuze te maken.
Maar dan moet ze een wel heel moeilijke keuze maken die haar doet verlammen van angst. Gaat ze met haar moeder mee naar New York, een stad waar ze altijd al naartoe wilde of gaat ze mee met haar beste vriend (en grote liefde) Fitz naar hun romantische vakantiehuisje in de bergen.
Dan grijpt het lot in en glijdt Paige uit over een gladde vloer waardoor ze twee parallelle levens leidt. Eén waarbij ze naar New York gaat met haar moeder en één waarbij ze meegaat met Fitz.
Voordat ze haar happy ending krijgt moet ze eerst haar angsten overwinnen en moet ze leren dat perfect zijn niet hoeft om liefde te verdienen.

“‘Wacht op mij!’ schreeuwt Clover op hetzelfde moment dat de jongen met de dweil roept: ‘Pas op!’ Mijn voeten slippen, ik bots tegen het NATTE VLOER-bord en val voorover. Mijn hoofd bonkt tegen de harde grond en er flitsen beelden van Fitz en New York voor mijn ogen voordat alles zwart wordt.”

Na het lezen van Hoe dan ook had ik maar één gedachte: Ik wil meer! Het boek is op een vlotte wijze geschreven en zit boordevol humor waardoor je niet alleen continue in een deuk ligt maar je ook maar blijft doorlezen. De situaties die door Kara worden geschetst zijn geloofwaardig en meerdere keren wist ik zelfs ook niet wat ik zou doen waardoor je nog meer in het boek wordt getrokken.

Paige, haar beste vriendin Clover, beste vriend Fitz en welkome New Yorkse afleiding Harrison spelen natuurlijk een grote rol in het boek en Kara heeft ze op een levendige manier uitgewerkt waardoor je alle vier zo voor je ziet. Deze levendige manier van vertellen merk je ook door de beeldende manier waarop Kara de omgeving beschrijft en je jezelf als lezer op de verschillende locaties ziet.

Door deze combinatie van een vlotte humoristische schrijfstijl en levendige manier van vertellen maakt het boek tot een heerlijke beleving en leuk voor zowel jong als oud.

De hoofdstukken switchen tussen Leven één: New York en Leven twee: Williams maar doordat dit aangegeven staat boven elk hoofdstuk en de logische verhaallijnen is dit op geen enkel moment verwarrend. En dat einde, ja dat maakt het boek gewoon helemaal af!
Een young adult om U tegen te zeggen en vol verlangen uit te kijken naar het volgende boek van Kara McDowell.

In het leven van Kara McDowell heeft het bedenken van verhalen altijd centraal gestaan. Ze studeerde Engelse literatuur en werkte daarna als freelance schrijfster. Hoe dan ook is haar debuutroman.

Meer recensies van Soraya Latten