Grappig en herkenbaar
Een relatie hebben met je beste vriend hoe gaat dat in zijn werk? In Knus vertelt Catana door middel van herkenbare en hilarische strips precies hoe zij en haar vriend John dit beleven.
Ik weet nog dat ik een aantal jaar geleden alweer voor het eerst een strip van Catana Comics op Instagram zag, en ik was direct fan! De hilarische en liefde strips zijn super herkenbaar en geven je ook nog wat ideeën voor wat je binnen je relatie kunt doen. Bijvoorbeeld je vent een keer verrassen met een kussengevecht als hij thuis komt (zomaar een idee hoor ;))
Knus is prachtig vormgegeven alleen het uiterlijk is al een cadeau op zich. Doordat de uitgeverij voor een hardcover heeft gekozen blijft het boekje ook mooi en kun je het makkelijk meerdere keren lezen en laten lezen door vrienden, familie en kennissen zonder dat de kaft lelijk wordt of je er vouwen in krijgt.
Door de simpele manier waarop de strips zijn getekend en de right on point teksten die er bij de plaatjes staan geven het boekje echt alles wat je in een cadeautje zoekt en heeft mij al meerdere keren, bij het denken eraan, een lach op mijn gezicht bezorgt.
Toen ik het boek op 3 februari binnen kreeg wilde ik alvast een paar van de korte strips lezen maar al snel zat ik al over de 100 pagina’s en had ik al verschillende malen hardop moeten lachen. Het ging zelfs zover dat ik mijn zus videobelde om een aantal strips te laten zien, ja ik werd op slag een nog grotere fan dan ik al was.
Catana Chetwynd studeerde psychologie maar hield vanaf jongs af aan al van tekenen en kunst maken. Ze rolde uiteindelijk bij toeval in de stripwereld. Haar vriend John is niet alleen haar inspiratie voor de strips die ze tekent maar moedigde Catana ook aan om een stripreeks te maken over hun relatie. Dankzij zijn idee en hun grappige en liefdevolle fratsen heeft Catana haar jeugddroom om striptekenaar te worden kunnen vervullen.