Een uitdagend escapeboek

Soraya Latten Soraya Latten
8 mrt 2021

In dit spannende boek, gebaseerd op de hitserie La casa de papel, krijgt de jeugdvriend, jij, van El professor een geheimzinnig pakket. El professor heeft je een deel van de buit gegeven maar je zal verschillende opdrachten moeten oplossen om deze buit te vinden.

Ik kan niet anders dan te beginnen met te zeggen dat dit boek een absolute aanrader is voor iedere La casa de papel fan! Niet alleen zit het vol raadsels die zo uit de hand van de echte El professor zouden kunnen komen maar ook het verhaal eromheen is enorm goed uitgedacht.

Het verhaal is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken die elk afsluiten met een puzzel, als je deze puzzel oplost kom je uit op de plaatsnaam die refereert aan een nummer, dit nummer geeft weer op welke bladzijde je zoektocht naar de buit verder gaat. Als extra hulp heeft het boek bij elk nieuw hoofdstuk erbij gezet van welke bladzijde je zou moeten afkomen, hierdoor weet je het direct als je iets verkeerd gedaan hebt.

Nadat ikzelf de eerste puzzel had gedaan was ik een beetje bang dat ik er zo doorheen zou gaan, deze puzzel was namelijk alles behalve moeilijk te noemen maar de puzzels werden steeds uitdagender en je moet er steeds met je hoofd bij blijven om de puzzels op een juiste manier te kunnen oplossen.

Net als in een escaperoom heb je ook verschillende hints voor het geval je niet uit het raadsel komt, deze vind je achterin het boek en het bladzijdenummer vind je bij het raadsel zelf. Na de bladzijde waar de hints opstaan, vind je ook de oplossingen. Hierbij is het dus wel goed opletten dat je niet per ongeluk een bladzijde te ver gaat en de oplossing al ziet voordat je de puzzel met behulp van de hints hebt proberen op te lossen.

Helemaal achterin vind je ook verschillende pagina’s die je uit het boek kunt knippen en waarmee je de puzzels kunt oplossen, dit is absoluut aan te raden want sommige zijn haast niet op te lossen zonder deze middelen.

Voor de rest kan ik iedereen alleen maar aanmoedigen om de uitdaging van El professor aan te gaan en op zoek te gaan naar de buit die jouw jeugdvriend voor je heeft achtergelaten.

Ivan Tapia is een ontwerper van raadsels en heeft al meerdere escapeboeken op zijn naam staan. Hij is de stichter van Cocolisto, een uitgever van intelligentiespelletjes. Hij studeerde drama en is schrijver en regisseur van de spectaculaire Escape Show, een theatershow gebaseerd op raadsels.

Meer recensies van Soraya Latten