Advertentie

Onderweg naar school vind Levy een klein, wit glanzend doosje wat ze zonder na te denken in haar zak stopt. Door het mysterie van het doosje denkt ze even niet aan haar pestende klasgenoten of de sommen die ze steeds fout maakt. Maar dan krijgt ze rare berichten op de computer van haar vader en een gek smsje op haar telefoon. Is het doosje wel zo ongevaarlijk als het lijkt?

“‘Moet je kijken…’ Iets in Robins stem maakt Levy bang. Hij wijst naar de laptop. Levy ziet meteen wat hij bedoelt. Het doosje is uit beeld verdwenen. In plaats daarvan staat er nu page unknown.”

Wie de Rémi-serie heeft gelezen weet wat je van een boek van Lara Reims kan verwachten maar toch overtrof ze mijn verwachtingen met haar jeugdboek Levy en het witte wonderdoosje! Niet alleen door haar vlotte schrijfstijl maar ook door de thema’s die ze in haar boek heeft verwerkt en de spanning die ze zo weet te brengen dat het zelfs volwassenen in zijn greep houdt. 

In dit boek komen de thema’s vriendschap, pesten en techniek veel aanbod. Waarbij vooral de eerste twee erg belangrijk zijn voor de opbouw van het verhaal. Lara laat op een eenvoudige manier zien hoe belangrijk een goede vriendschap is en wat pesten met een persoon kan doen. Juist doordat ze het eenvoudig houdt zonder de gevolgen van pesten te minimaliseren is het een boek wat veel kan betekenen voor jongeren.

“Aan degene die het witte doosje heeft gevonden en nu probeert uit te zoeken wat het is. Blijf eraf! Leg het zo snel mogelijk terug op de plek waar je het gevonden hebt”

Ook is het boek continue spannend en vraag je jezelf steeds af wat het witte doosje nou precies kan doen en of Levy en haar beste vriend Robin in gevaar zijn. Deze vragen zorgen ervoor dat je als lezer haast niet kan stoppen met lezen en het boek eigenlijk in één ruk wil uitlezen. Dit wordt nog extra versterkt door de levendige en beeldende schrijfstijl van Lara waardoor je het gevoel hebt alsof je een film kijkt in plaats van een boek leest. 

Dit boek is zeker een aanrader om door scholen te worden ingekocht niet alleen doordat kinderen zich erin zullen verliezen maar ook door het thema’s waarmee kinderen voornamelijk op school te maken krijgen.

Lara Reims is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek en de gevolgen ervan. Mede daardoor kwam de Rémi-trilogie tot stand, waarvan het eerste deel. Upgrade, werd genomineerd voor de Jonge Jury-debuutprijs. Levy en het witte wonderdoosje is haar debuut als jeugdboekenauteur.

Reacties op: Zo levendig dat het op een film lijkt

9
Levy en het witte wonderdoosje - Lara Reims
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners