Een geweldig boek voor jongeren
Ellen, Sam, Milly, Ricky, Joyce, Steve en Winston denken te hebben gewonnen met een nieuw videospel maar worden in plaats daarvan geheim agenten. Ze blijken door een geheime dienst te zijn uitgekozen voor een bijzondere missie. Ze zullen worden geteleporteerd in het internet en moeten het daar opnemen tegen de aartsvijand en superbrein Medusa.
Ze zullen met hulp van elkaar moeten overleven in een wereld die bestaat uit bits en bytes en waar ze alleen elkaar kunnen vertrouwen maar dat is niet altijd even makkelijk.
R. Wade, bestaande uit Aron Wade en Ria Maes is opnieuw een duo om ontzettend blij van te worden. Met hun vlotte en meeslepende schrijfstijl hebben ze ervoor gezorgd dat je Mission One zo uit hebt. Omdat ze naast een vlotte schrijfstijl ook een levendige schrijfstijl hebben word je als lezer echt in het boek getrokken, ipv in het internet zoals de jongeren uit het boek ervaren ;).
De zeven hoofdpersonages in Mission One worden goed uitgewerkt waardoor je ieder persoonlijk leert kennen. Stuk voor stuk zijn het personages die kleurrijk zijn en een geheel eigen persoonlijkheid hebben. In het begin kom je er niet alleen achter hoe het komt dat ze bij Team Internet komen maar ook een aantal van hun karaktertrekken waardoor je je tijdens het verhaal goed kan inleven en al snel het gevoel krijgt alsof je de personages zelf kent. Doordat het boek in de derde persoon is geschreven krijg je ook goed mee wanneer welk personage aan het woord is. R. Wade heeft ervoor gekozen om af en toe ook gedachten van één van de hoofdpersonages naar voren te laten komen en dit hebben ze juist door de derde persoon op een wijze gedaan dat het voor de lezer geen enkel moment verwarrend is wie wat denkt.
Doordat R. Wade ervoor heeft gezorgt dat de grenzen tussen onze wereld en de wereld van het internet komt te vervagen hebben ze, door middel van hun beeldende schrijfwijze, een bijzondere wereld gecreëerd die veel jongeren zal aanspreken en deze wereld, waarin zoveel jongeren zich haast continue bevinden, tastbaar gemaakt. Hierdoor denk ik dat het boek veel van de jeugd zal aanspreken en aansporen om dit boek op te pakken.
Team Internet: Mission One zit goed in elkaar en blijft steeds spannend. Hoewel de eerste missie van de zeven leden van Team Internet in dit boek eindigd onstaan er gelijk weer nieuwe problemen waardoor ik niet kan wachten op het volgende deel in deze spannende jeugdserie.
Ria Maes schreef als freelance journaliste voor verschillende weekbladen voordat ze begon met het schrijven van fictie en is vooral bekend van de Sara serie. Aron Wade is vooral bekend om zijn tv carrière waarbij hij o.a. de rol van Koen Maertens speelde in de serie De Kotmadam. De twee hebben al verschillende boeken samen geschreven maar debuteren met Team Internet: Mission One als jeugdauteurs.