Advertentie

Als Professor Hans Mayer een relatie krijgt met Angelina, die bijna 30 jaar jonger is, voelt hij zich als herboren. Maar Angelina blijkt niet te zijn wie ze zegt en trekt Mayer in de duistere wereld waarbij genot en vooral geld een grote rol spelen. Als er nog iemand achter hem aanzit wordt duidelijk dat het te maken heeft door een fout uit het verleden en alleen een moord zal deze fout vergeven. 

“Het was voor de bedrieglijke routine van de menselijke geest wel wennen geweest aan de nieuwe toestand waarin hij beland was, moest hij toegeven. Maar om eerlijk te zijn: hier zou hij nooit aan wennen. Dat wist hij nu al. Als iemand hem vooraf zou hebben verteld dat hij ooit in zo’n hok opgesloten zou raken, zou hij dat niet geloofd hebben.”

Als je begint in dit boek wordt je als vanaf het begin al nieuwsgierig gemaakt maar het verleden van Hans Mayer. Want in plaats dat je begint bij het begin ontmoet je Hans Mayer als hij net in de cel zit. Dit maakt direct kenbaar wat het gevolg van zijn daden zijn, maar welke daden dit zijn en waarom hij dit deed blijft een mysterie die langzamerhand in het boek wordt onthult. 

“Haar wereld. Zeventigplussers, eeuwig jonge tachtigers, allemaal hetzelfde. Weduwnaars bij wie de liefde vroeger over een mijnenveld was gegaan, industriëlen die ooit hun werk hadden gebruikt om hun huwelijk te torpederen en daar blijvende littekens aan hadden overgehouden en overjarige rokkenjagers net onder de koude douche vandaan die een of andere inhalige jonge hinde hun had bezorgd, waren het gemakkelijkst, Sugardaddy’s van elk kaliber. Als het geld maar rolde.”

De karakters zijn door Bogaerts op een menselijke manier beschreven waardoor je direct een band met ze opbouwt. Ze maken namelijk dezelfde keuzes en soms ook fouten als een ieder van ons zou kunnen maken. Dit maakt het boek realistischer dan veel andere thrillerschrijvers kunnen doen. Het plot is spannend en onverwacht. Dit zorgt ervoor dat je steeds op het puntje van je stoel blijft zitten. 

Toch kan het in het begin wat moeite kosten om in het boek te komen, dit komt mede doordat ,als het je eerste boek van vader en zoon Bogaerts is, je moet wennen aan de unieke schrijfstijl en dat het verhaal in het begin wat langzaam lijkt te gaan. Maar als je eenmaal door de eerste hoofdstukken heen bent en de karakters hebt leren kennen en begint te snappen wat er speelt blijkt dit boek een heerlijke thriller. 

 Vader en zoon Bogaerts hebben al 15 boeken op hun naam staan. Samen zijn ze een dodelijk duo als het gaat om het schrijven van thrillers. Steeds weer blijven ze verrassen door hun bijzondere twists en menselijke karakters. Samen schreven ze de prequel voor de Vlaamse serie 13 geboden. 

Reacties op: Spannend en onverwacht

4
Sugar Daddy - Willy Bogaerts
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker