Advertentie

De Romereis zou het leukste moment van hun middelbare schooltijd moeten zijn voor de vriendinnen Juul, Fenna en Sam. Maar Juul is verliefd op het vriendje van Fenna en alsof dit niet al genoeg problemen kan geven blijft er een gevaarlijke crimineel te zijn ontsnapt.
Dan verdwijnt Fenna en krijgt de rest van de vriendengroep verschillende vage berichten waardoor ze een moeilijke keuze moeten maken. 

Sophie Jansen heeft met Weg van jou een spannende en leuke young adult geschreven. Doordat het boek niet te lang is is het ook aantrekkelijk voor jongeren die lezen tegen staat door de lengte van veel boeken. De thema’s die aanbod komen in het boek waaronder: liefde, vriendschap en obsessie, maakt dat jongeren, die veel te maken hebben met deze onderwerpen, zichzelf zullen kunnen herkennen in één van de hoofdpersonages in het boek. 

Door de achterzijde van het boek lijkt de focus vooral te liggen bij de 3 meiden maar er zijn drie jongens die haast een even grote rol spelen in Weg van jou waardoor het boek leuk is voor zowel meiden als jongens. 
Het plot van het boek is verrassend en je wordt meerdere keren op het verkeerde been gezet als Fenna verdwijnt. Maar er zijn een aantal punten in het boek die erg onder de aandacht worden gebracht maar waar je te weinig van terugleest in het boek. Dit zorgt ervoor dat je onnodige details in je opneemt en soms zelfs een beetje teleurgesteld raakt dat een bepaalde situatie of relatie niet meer is gebruikt in het boek. 

Sophie Jansen is Nederlands docent en geeft les aan de onderbouw van een middelbare school in Breda. Haar debuut Volg me werd ontzettend goed ontvangen.

Reacties op: Heerlijk voor tussendoor

25
Weg van jou - Sophie Jansen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners