Een heel mooi en pakkend sprookje!
Geïllustreerde boeken vind ik altijd geweldig. Als een fervent bezoeker van de Efteling, vind ik het leuk te zien dat iets wat eigenlijk daar ontstaan is, nu omgezet word in een mooi verteld sprookje in boekvorm.
Paul van Loon heeft een leuke en pakkende schrijfstijl. Toegegeven: het staat eigenlijk te boek als kinderboek. Maar ook voor volwassen mensen is het heel leuk leesvoer. De schrijfstijl van Paul is makkelijk te volgen, maar ook heel beeldend en onderhoudend. Dat maakt dat het verhaal goed in elkaar gezet is. Karakters en verhaal worden heel goed uitgewerkt en toch zit er ook een hele leuke dosis humor en luchtigheid in. In combinatie met leuke illustraties maakt dat ik ervan genoten heb.
Het verhaal zelf is een leuke combinatie tussen een avonturen roman en een sprookje. Er komen fantasy wezens in voor, maar ook de strijd van inwoners voor hun dorp. En een gezin dat bij toeval een poort naar een andere wereld ontdekt en daar helpt de strijd aan te gaan tegen het kwaad. Een aanrader voor mensen die een leuk en luchtig avonturen boek kunnen waarderen!