Een hele spannende bovennatuurlijke detective!

St3fan 01 maart 2022
Van Eva Linden heb ik ´Weerwolven van Warain´mogen lezen. Het boek is gebaseerd op Weerwolven van Wakkerdam, een spel waarin de inwoners van een denkbeeldig dorp samen moeten gaan uit zoeken wie de weerwolf is die het dorp teistert.
De lezer zit eigenlijk gelijk in de actie. Een groep jongeren lijken als per ongeluk in hetzelfde huis in Frankrijk terecht te komen. Nu zou je denken dat ze allemaal weer naar huis gaan als ze erachter komen dat het een misverstand is. Tenminste, zoiets zou ik toch doen. Vooral als op een gegeven moment duidelijk wordt hoe divers de groep mensen is en sommigen zelfs enorm verschillen van elkaar. Maar deze mensen niet. Met de gedachte dat ze een flink eind gereisd hebben en toch in een mooi vakantiehuis zitten, besluiten ze er het beste van te maken.
Wat ze doen onder het genot van een spelletje 'Weerwolven van Wakkerdam'. Vanaf dat moment beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Onverwachte veranderingen in het weer, hoofdrolspelers die vreemde dingen overkomen en gewond raken. Ook als de groep jongeren, die inmiddels toch een beetje bevriend raken, de omgeving gaan verkennen, ontdekken ze een aantal dingen die helemaal niet in de haak zijn!
En dan wordt de link gelegd: de vreemde dingen zijn begonnen toen ze het spel begonnen te spelen. Is het allemaal een ongeluk geweest, of is er echt iets aan de hand? De ongelukkige samenloop van omstandigheden veranderd in een soort bovennatuurlijke detective. Iemand is iets slechts aan het doen en de groep moet samenwerken in een vreemde en vooral rare omgeving om uit te zoeken wat er dan aan de hand is.
Zoals ik eerder al zei zit de lezer gelijk in de actie, het verhaal begint onmiddelijk. Er zit een lekker tempo in het verhaal en het zit boordevol actie. Het is geschreven vanuit de perspectieven van de verschillende leden van de groep. Soms kan het een beetje verwarrend zijn, maar juist ook heel erg leuk. Zo kunnen we door de ogen van iedereen naar de ander kijken en zien hoe diegene het verhaal beleefd.
Wat ik leuk vind aan het verhaal is dat het een hele leuke combinatie van elementen is. Het originele spel is heel mooi aangepast aan het verhaal en diende duidelijk merkbaar als een soort leidraad in de verdere verloop van het verhaal. De groep bestaat uit een aantal tegengestelde karakters die ieder hun eigen geheimpje hadden en er samen toch het beste van probeerde te maken. Daarnaast is het dorpje en de omgeving waar het zich afspeelt op een mooie manier in het verhaal verweven. Soms zelfs op een echt spookachtige manier.
Dit is inmiddels het vierde boek van Eva dat ik gelezen heb en dat bevalt prima. Ze heeft een leuke en toch spannende manier van schrijven. Ze kan de spanning goed vasthouden, maar de lezer toch van het verhaal laten genieten. Een aanrader voor iedereen die van een leuke thriller houdt.

Meer recensies van St3fan