Spannende thriller die je direct wil uitlezen

Rosie groeit op in de strandtent van haar ouders in Bergen aan Zee, waar de zomers vol zon, zee en strand zijn. Maar wanneer de mysterieuze badgasten Herman en Sonja hun leven binnendringen, verandert alles. Haar moeder raakt verstrikt in een gevaarlijk spel van verleiding, en Rosies onbezorgde leven valt uit elkaar.
Jaren later keert Rosie, nu rechercheur, terug naar de badplaats van haar jeugd. Haar vader is verdwenen en ze zet alles op alles om hem te zoeken. Al snel komen heftige gebeurtenissen uit het verleden boven en zet een onverwachte ontmoeting haar wereld op z’n kop. Kan ze haar vader op tijd vinden, of is het al te laat?
----
Dit is de tweede thriller die ik van Liz Ouwens lees. Hoewel je ‘Campinggasten’ en ‘Badgasten’ dus los van elkaar kan lezen, zat ik wel direct meer in dit verhaal door het vorige deel al eerst te lezen en wil je gewoon direct het leven van Rosie en de geheimen daarin ontrafelen.

In ‘Badgasten’ komen we meer te weten over het verhaal van Rosie: hoe ze opgegroeid is, waarom haar mama haar verlaten heeft,… Het verhaal speelt zich af in twee tijden: het heden, waar het verhaal voornamelijk vanuit Rosie verteld wordt en het verleden, dat voornamelijk vanuit haar mama’s standpunt wordt weergegeven. Hoe ver ga je om je dochter te beschermen?

Door de korte hoofdstukken, de cliffhangers op het einde van de verschillende tijden, maakt dat je het boek in no-time uit hebt. Sommige zaken zijn voorspelbaar (of ik ben al een goede detective geworden), maar ook zijn er veel verrassingen die ik niet zag aankomen. Soms val je van de ene verbazing in de andere.

Hoewel het geen open einde is en alles op het einde wel afgesloten en duidelijk is, kan dit zeker ook een begin zijn van een reeks over rechercheur Rosie. Eentje dat ik zeker nog verder zal lezen.

Meer recensies van Stefanie Van der Loo