Kennismaking met de duistere wereld van casino's

‘Wraakzucht’ verteld het verhaal van Nora Westerlaak. Een traumatische ervaring uit haar verleden drijft haar naar een penthouse waar een man dood op de vloer ligt. Er zit een mes diep in zijn lichaam. Heeft Nora een jarenoude rekening vereffend of is er iets anders gebeurd?
Deze daad heeft al snel gevolgen. Een excentrieke groep uit de onderwereld chanteert haar; ze moet een illegaal casino leiden. Nora beweegt noodgedwongen mee om haar zusje Liselot te beschermen. Een keuze die niet zonder gevolgen blijft.
Wanneer Nora een uitweg ziet, komt de ware aard van haar nieuwe 'partners' naar boven. Ze moet tot het uiterste gaan om niet weg te zakken in een moeras vol achterdocht en misleiding.

Bernd Klein vroeg me of ik interesse had om zijn boek ‘Wraakzucht’ te recenseren. Toen ik de korte inhoud las, was ik direct verkocht en leek me dit een spannende thriller te zijn. Het was dan ook een beetje een teleurstelling dat ik niet direct in het verhaal werd meegetrokken. Het bleef allemaal een beetje op afstand, misschien doordat het verhaal voornamelijk vanuit derde persoon wordt verteld?

Bernd heeft een eenvoudige schrijfstijl, die heel beschrijvend is. Misschien soms iets te beschrijvend, waardoor ik in het begin een beetje uit het verhaal getrokken werd. Maar na een aantal hoofdstukken, zit je wel meer in de duistere geheime wereld waarin nogal een opvliegende Nora wordt getrokken en zit je soms op het puntje van je stoel. Je wil weten hoe het eindigt en of ze uit deze duistere wereld kan ontsnappen. Ook geeft Bernd al een aanzet tot een nieuwe thriller ‘Hebzucht’, dus ben wel benieuwd hoe het verder gaat met Nora en haar companen.

Meer recensies van Stefanie Van der Loo