Spannende, zucht-slakende thriller
Dit boek heb ik gewonnen bij @vrouwenthrillers.nl ism @decrimecompagnie in ruil voor een recensie. Ik had het al een paar keer zien passeren dus was wel heel benieuwd naar het verhaal. Alleen de cover al, is prachtig vormgegeven. Het lijkt om een mysterieus verhaal te gaan en deze verwachting is ook ingelost.
‘De donor’ wordt verteld vanuit het perspectief van Ilse, ze is een docente en net als ze zich opmaakt voor een lange zomervakantie, krijgt ze schokkend nieuws: het gezin waarvoor haar jongere zus Vera als au pair werkt, is op gruwelijke wijze vermoord. En Vera zelf is spoorloos verdwenen.
Vastbesloten haar zusje te vinden reist Ilse af naar het afgelegen bergdorp in Frankrijk. Maar haar zoektocht eindigt abrupt als ze ongelukkig ten val komt. Claude, de aantrekkelijke zoon van de dorpsarts, brengt haar voor behandeling naar hun landhuis in de bergen. Wat een veilige toevlucht lijkt, blijkt al snel het begin van een afschuwelijke nachtmerrie.
----
Het is mijn eerste kennismaking met de auteur Marion Hartog Van Banda. Ze heeft een prettige schrijfstijl en kan de spanning goed opbouwen. Van in het begin worden we meegesleurd in het verhaal van Ilse, de docente, en het grote deel van het verhaal wordt vanuit haar perspectief verteld. Deze stukjes worden afgewisseld door gedachten van een mysterieuze RJ. Hierdoor word je van in het begin getriggerd om verder te lezen, wat heeft RJ te maken met Ilse? Welke duistere geheimen is hij in betrokken?
‘De donor’ is een spannend verhaal, waarbij je soms een zucht slaakt van de spanning en je ogen soms de letters niet kunnen volgen omdat je het allemaal snel wilt weten. Het begin is heel gemoedelijk, maar al snel kan je het verhaal niet meer wegleggen en wil je weten of Ilse haar zus Vera nog zal vinden, want hoe diep Ilse ook zit, dat is haar enige drijfveer ‘haar kleine zus weer thuis brengen’. Benieuwd of het haar lukt en in welke gruwelijke situaties Ilse terecht komt? Dan is er maar één optie
Dankjewel @vrouwenthrillers.nl en @decrimecompagnie voor het recensie-exemplaar.
----