Wat een debuut!
‘De perfecte dochter’ van Hanneke Meier vertelt het verhaal van Noa. Ze groeit samen met haar oudere zus Diede op in een ogenschijnlijk gelukkig gezin. Maar haar moeders obsessie voor perfectie drukt een stempel op haar jeugd. ^
Jaren later runt Noa samen met haar moeder een exclusieve tweedehandswinkel. Wanneer haar moeder moet revalideren na een ongeluk, moet Noa het bedrijf draaiende houden. Haar wereld staat op zijn kop wanneer ze een mysterieus briefje vindt. Al snel ontdekt ze dat niets in haar leven is wat het lijkt. Wat gebeurt er als de façade van perfectie begint af te brokkelen?
----
Vanaf het eerste hoofdstuk van ‘De perfecte dochter’ neemt Hanneke je mee in het verhaal van Noa en haar gezin en al hun geheimen die daarbij horen. Je wordt direct getriggerd om verder te lezen, want je voelt dat er iets niet klopt. Door de aangename, vlotte schrijfstijl van Hanneke, de mooie spanningsboog en de korte hoofdstukken vlieg je doorheen het verhaal, om je vervolgens verbluft achter te laten. Die had ik niet zien aankomen, ik ben benieuwd wie wel.
Het verhaal wordt verteld vanuit Noa en deze hoofdstukken worden afgewisseld met dagboekfragmenten van een nog onbekend persoon en sessie bij Michel, de hypnotherapeut van Noa. Door deze sessie worden de geheimen stillaan ontrafelt en komt Noa alles te weten, maar is dit wat ze wou? Kan ze hier mee leven?
Absolute aanrader, een boek dat je van in het begin weet te boeien en je echt verbluft achterlaat. Niets is minder waar! Dankjewel voor het recensie-exemplaar @hannekemeier en @decrimecompagnie.
----