Waan je helemaal onder de Toscaanse zon met Emma en haar B&B

Stefanie Van der Loo 17 september 2025
De laatste blogtour van deze maand in het rijtje is deze van ‘Blinde obsessie’ van Maaike Bosh. Ik was heel benieuwd naar het verhaal of het mij kon raken en meeslepen.

‘Blinde obsessie’ gaat over Emma, een B&B-houdster, die zich opgeeft voor het datingprogramma Matchmakers, waarbij er veel interesse is in deze eigenzinnige onderneemster. Ze kiest vier mannen uit die ze in haar B&B wil ontvangen. Maar één van hen reist met een andere intentie naar Toscane en voert Emma terug naar een wel heel duister verleden.

---

Maaike was voor mij een nog onbekende schrijfster en ik vond het heel fijn om met haar kennis te maken. Haar schrijfstijl is vlot en beeldend en je kan je helemaal onder de Toscaanse zon wanen in de B&B van Emma. Het begin begon heel licht en de verschillende emoties spatte van het blad af. Je kon goed voelen wat Emma bij de verschillende kandidaten en het programma zelf dacht en je leefde helemaal mee in haar verhaal.

Het verhaal wordt opgedeeld in verschillende delen en vertelt vanuit verschillende perspectieven, nl. vanuit Emma zowel in het heden als in het verleden en vanuit ‘de bewonderaar’. Maar wie is dit? En wat is er allemaal in het verleden gebeurd dat Emma nog steeds meesleept? Zo zit de spanning er van in het begin ook al in en wil je verder lezen tot je alle geheimen hebt ontrafeld. Ook de korte hoofdstukken maken dat je doorheen het boek vliegt en toch nog snel een hoofdstukje verder leest.

Dankjewel @maaikebosh en @uitgeverijhartklopper voor het recensie-exemplaar en mijn deelname aan de blogtour.

Meer recensies van Stefanie Van der Loo