Heerlijke feelgood, die je direct meesleurt naar het verre Spanje

Heel blij dat ik mag meedoen met deze blogtour van Jami Leigh voor haar boek ‘De roos van Montblanc’. Dit verhaal kreeg, door omstandigheden, niet voldoende aandacht in het voorjaar, dus om het wat meer onder de aandacht te brengen werd er een tweede blogtour opgestart. Gisteren kon je de recensie van @veer.leest lezen.

‘De roos van Montblanc’ brengt het verhaal van Rosalie, die samen met haar moeder en zus een bloemenwinkel runt in een afgelegen Spaans dorpje. Maar haar hart ligt in Nederland.
Wanneer hun grootste klant besluit te stoppen met de B&B en hun knappe kleinzoon Luc twijfelt over het overnemen van het familiebedrijf, ziet Rosalie een kans. Want als hij de B&B van zijn grootouders niet overneemt, is terugkeren naar Nederland onvermijdelijk. Toch?
Maar hoe vaker Luc haar helpt, hoe minder zeker ze is van wat ze wil. Luc staat altijd klaar voor anderen, maar wat als hij Rosalie alleen kan helpen door haar te laten gaan? Tegen de tijd dat het middeleeuwse festival Sant-Jordi begint, vreest Rosalie dat haar grootste wens misschien haar grootste vergissing was...

Een zomers en romantisch verhaal over dromen najagen, loslaten en het vinden van liefde op de meest onverwachte plekken.
----
Jami heeft een vlotte schrijfstijl en je waant je direct mee tussen de bloemen bij Rosalie in het verre Spanje. De gevoelens worden zo mooi overgebracht en zo zuiver dat je dit tot in het kleinste van je lijf voelt. Heel fijn om een boek te lezen dat je zo weet te raken. Ook het thema rouw schuwt Jami niet en wordt heel fijngevoelig aan bod gebracht.

Het verhaal is opgedeeld in verschillende delen, die vooraf gegaan worden door een bloem die hiermee mooi samenhangt. Wel grappig dat het eerste deel met een sneeuwklokje begint, terwijl ik net ‘Waar de zon de sneeuw raakt’ gelezen heb. Daarnaast komen er ook verschillende perspectieven aan bod, waardoor je je heel goed kan inleven in de verschillende personages.

Het boek begint met een noot van de auteur over neurodiversiteit. Omdat ik zelf minder in labeltjes of wat dan ook denk, weet ik niet of dit echt zo nodig vond. Voor sommigen kan dit aanspreken, voor anderen misschien afschrikken?

Dankjewel @jamileigh.author voor het recensie-exemplaar en mijn deelname aan de blogtour.

Meer recensies van Stefanie Van der Loo

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.