Heerlijk tussendoortje
Er zat weer een fijn tussendoortje in het postvak, gezonden door de Verhalenfabriek. Deze keer eentje van Kim Catsburg, het vervolg op ‘Leven in de brouwerij’ dat ik al eerder vorig jaar las.
‘Rust in de tent’ gaat over June, die na een onverwachte overname van de familiebrouwerij Vermeer, door haar vader gedwongen wordt om bij de concurrent aan de slag te gaan, namelijk ‘Brouwerij Eijsink’ waar Vince en Mike aan het werk zijn.
In dit tweede deel leren we Vince dus beter kennen. Hij wordt afgeschilderd als de ‘slipjessmelter’, de man met de gladde praatjes, diegene die verstand heeft van bier brouwen. Maar als June hem beter leert kennen, is hij natuurlijk meer dan dat. Hij is scherpzinnig, verrassend kwetsbaar… en misschien wel de eerste die haar écht ziet. Terwijl ze samen werken aan een nieuw speciaal biertje, begint er langzaam iets te gisten dat niet met hop te maken heeft….
----
Zoals eerder vermeld maken we kennis met June, die stilletjes aan begint te vallen voor de charmes van Vince. Want dat hij meer is dan een ‘slipjessmelter’ is al snel duidelijk. Onder die charmante casanova, zit er meer dan alleen maar het geflirt. Kim weet met dit tussendoortje ook weer te vermaken en je liefde voor de familie Eijsink wordt alleen maar groter.
Soms zat ik een beetje op mijn paard, door de vader van June, en kwam de feminist ook wel in mij naar boven. Maar dit weet hij op het einde toch nog goed te maken, omdat duidelijk wordt wat er onder zijn gedrag zit.
Dankjewel Kim Catsburg en de Verhalenfabriek voor dit heerlijk tussendoortje.
----
Dankjewel Kim Catsburg en de Verhalenfabriek voor dit heerlijk tussendoortje.