Actuele thriller die je naar het einde toe niet meer kan wegleggen

Stefanie Van der Loo 30 december 2025
‘Chaos in het Midden-Oosten’ gaat over journaliste Daniëlla Faas, die naar een klimaatconferentie in Amman wordt gestuurd. Haar smetvrees en drang naar controle botsen met de chaos en de duivelse plannen van eco-terroristen waarmee ze te maken krijgt. Ze moet niet alleen opboksen tegen deze bende, ook een trauma uit het verleden zet al haar zekerheden op losse schroeven. De tijd dringt. Wie kan ze al dan niet vertrouwen en welke verrassingen staan haar nog te wachten terwijl het geweld in het Midden-Oosten steeds intenser wordt?
---
Na de vele lovende reacties was ik benieuwd naar dit verhaal en sluit ik met dit boek het jaar 2025 af.

Mario heeft een fijne schrijfstijl en het verhaal leest vlot. Er waren ook enkele nostalgische elementen terug te vinden, die me aan mijn eigen kindertijd deden terug denken. Daarnaast triggert hij je ook meermaals om verder te lezen en wil je snel weten hoe het eindigt. Zeker naar het einde toe was mijn leestempo heel hoog. Wat een einde!

Met ‘Chaos in het Midden-Oosten’ weet Mario het verhaal van Daniëlle, die zowel struggelt met wie ze nu wel en niet kan vertrouwen, als met haar eigen demonen van het verleden, mooi neer te zetten. Hij schuwt hierbij de mentale problemen, waarmee ze worstelt, niet en weet dit mooi te vervlechten met de akelige situatie in het Midden-Oosten. Hierbij leerde ik veel bij over de cultuur en de architectuur van dit land, alsook over het actuele thema van eco-terrorisme.

Heel mooi debuut, Mario Bergen. Heel benieuwd wat er nog meer van je hand komt. Dankjewel voor het recensie-exemplaar

Meer recensies van Stefanie Van der Loo