Hartverwarmend, over loslaten en nieuwe herinneringen maken
Dit boek kreeg ik als ‘Vaste Verhalenfabriek-recensent’ en was ik heel benieuwd naar. De cover, hoewel er wel wat elementen in te vinden zijn, laat me reeds vermoeden dat het geen gewoon kerstig verhaal is.
‘Een perfecte kerst’ gaat over Maudie die niet zo een fan is van kerst en ze heeft zo haar redenen ervoor. Deze komen stuk voor stuk aan bod: tien redenen waarom ze kerst haat. Toch belandt ze dit jaar op de kerstmarkt in Düsseldorf. Niet omdat ze opeens fan is van glühwein en lichtjes, maar omdat ze geld wil sparen voor haar wereldreis.
Daar ontmoet ze Noa. Hij gelooft wél in de magie van kerst en neemt Maudie mee langs de mooiste plekken van de stad. Terwijl haar nichtje Claire thuis alles uit de kast trekt voor een perfecte kerst, worstelt Maudie met de échte reden achter haar afkeer.
Kan Noa haar laten zien dat kerst vooral gaat om de mensen om je heen?
---
Dit is mijn eerste kennismaking met Marli Elisa, die al heel wat tussendoortjes op haar naam heeft staan. Ze heeft een heel beeldende en aangename schrijfstijl en met dit tussendoortje weet ze je te raken, op een manier die heel onverwacht komt. In het begin kon ik het niet zo vinden met Maudie, vooral vanwege de negatieve houding naar kerst, maar stilletjes aan wordt duidelijk waarom ze kerst zo haat en het einde is heel mooi. Alles valt op zijn plaats.
Met ‘Een perfecte kerst’ zet Marli een verfrissend verhaal neer, waarbij het niet alleen om kerst draait maar vooral ook de kracht van het samenzijn en de verbinding die je hebt met de mensen die aanwezig zijn, met in gedachten de mensen die er niet meer kunnen bij zijn. Het zijn de mooie herinneringen die blijven, die je mag koesteren en waarvan je niet hoeft weg te vluchten. Hoewel het soms verdomd hard is en pijn doet.
“The best thing about the future is that it comes one day at a time”
Een hartverwarmend kerstverhaal over loslaten, nieuwe herinneringen maken en de magie terugvinden waar je niet meer in durfde te geloven.
Kan Noa haar laten zien dat kerst vooral gaat om de mensen om je heen?
---
“The best thing about the future is that it comes one day at a time”