Spannend tussendoortje

Dit tussendoortje kreeg ik als ‘Vaste Verhalenfabriek-recensent’. ‘Het onrecht’ is de tweede spannende novelle van Rianne Meijburg - een voor mij nog onbekende auteur, dus was heel benieuwd naar het verhaal en haar schrijfstijl.

‘Het onrecht’ gaat over Jacky, die na een moeilijke jeugd haar leven eindelijk op de rit probeert te krijgen. Een nieuwe baan, een frisse start. Maar als ze op een avond een rondje hardloopt, is ze getuige van iets vreselijks. Ze grijpt in, maar wat een daad van moed lijkt, is het begin van iets veel duisters. Want onrecht aanpakken klinkt goed... tot het zich tegen je keert.
---
In dit tussendoortje weet Rianne, in korte hoofdstukken, die voornamelijk vanuit Jacky worden verteld een inkijk te geven in Jacky’s leven van nu en vroeger. Ze heeft een vlotte schrijfstijl en je vliegt doorheen deze novelle.

Hoewel er wel wat spannende en heftige gebeurtenissen in zitten, vond ik dat de spanning toch nog iets meer opgebouwd mocht worden en het verhaal van Jacky iets meer uitgewerkt. Het is eigen aan een kortverhaal dat er heel veel op korte tijd gebeurt, maar sommige stukken vond ik toch iets te snel gaan en niet zo realistisch weergegeven. Dat gezegd zijnde, vond ik wel dat Rianne de invloed van opgroeien in een gewelddadige gezinssituatie, goed weergaf en heeft ze me hier wel mee kunnen raken.

Dankjewel Rianne Meijburg en de Verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Stefanie Van der Loo