Fijn tussendoortje dat heel herkenbaar aanvoelt

Stefanie Van der Loo 29 december 2025
Dit tussendoortje won ik bij De Verhalenfabriek in ruil voor een recensie. Het eerste deel in de reeks ‘Roddels & Redactie’ gaat meer over Joan en de concurrentiestrijd tussen haar en Madelief, terwijl dit tweede deel meer focust op het leven van Madelief die haar focus verlegt naar haar dochter, maar toch nog steeds de balans zoekt tussen haar werk en haar privéleven.

‘Tegen beter weten in’ gaat dus over Madelief, die na haar scheiding besluit om haar leven om te gooien. Minder rennen, meer leven, én vooral meer tijd met haar dochter Claire. Geen deadlines of overuren meer bij het hippe Pure Magazine, maar rust, regelmaat en ruimte voor wat écht telt.

Een nieuwe rubriek in het tijdschrift brengt haar in contact met Nikolai: aantrekkelijk, succesvol en precies het soort man waar ze ver weg van zou moeten blijven. Toch kan ze zijn charmes moeilijk weerstaan - net als die van Sander, de knappe vader, op het schoolplein.

Terwijl haar hart steeds vaker de weg bepaalt, raakt Madelief verstrikt tussen wie ze wil zijn en wie ze altijd is geweest. Kan ze écht kiezen voor haar dochter en zichzelf?
---
Vanaf de eerste zin zat ik in het verhaal, de eerste scène was voor mij, als mama-zijnde, heel herkenbaar, waardoor ik dit tussendoortje in no-time uit had.

Het is een verhaal dat raakt, dat je mee doet voelen met Madelief (hoewel de werelden wel wat van elkaar verschillen), eentje dat je niet snel weglegt. Je leeft heel hard mee met Madelief omdat de struggles ook heel realistisch zijn weergegeven. Het is mooi hoe ze de liefde van haar eigen dochter boven haar eigen verlangen kan zetten.

Een fijn tussendoortje waarin thema’s als moederliefde, de balans tussen werk en privé, maar ook tussen je eigen behoeften en dat van je kind, aan bod komen.

Dankjewel Charlotte Van Vliet en De Verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar. Enorm van genoten en benieuwd geworden naar het verhaal van Joan.

Meer recensies van Stefanie Van der Loo